Annonce:
Annonce:

Hans røv har den vildeste luksus

Skatteyderne betaler møg-dyr trone: Tårnbys kommunaldirektørs skrivebordsstol koster tre gange så meget som chefernes i Dansk Industri

Tårnbys kommunaldirektør, Klavs Gross , ville ikke invitere Ekstra Bladet indenfor til et kig på den fornemme stol. (Foto: Jakob Jørgensen)
Tårnbys kommunaldirektør, Klavs Gross , ville ikke invitere Ekstra Bladet indenfor til et kig på den fornemme stol. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Samfund

I Tårnby Kommune har man foruden dyre designermøbler satset en stor del af indkøbsbudgettet på, at kommunens kommunaldirektør i bogstaveligste forstand skal sidde godt.

Ekstra Bladet har via aktindsigter gennemgået landets kommuners indkøbslister for at finde den dyreste skattebetalte skriverbordsstol i kommunerne. Og den ubetingede vinder finder man på kommunaldirektørkontoret i Tårnby.

Læs også: Kommunal shop-amok midt i krisen

21.000 for en stol
I november 2008 - umiddelbart efter finanskrisen brød ud - købte byens kommunaldirektør, Klavs Gross, en Charles og Ray Eameskontorstol i sort læder med kromstel til intet mindre end 21.485 kroner.

Indkøbet skyldes næppe, at Klavs Gross ikke ved, hvor man kan finde billigere kontorstole.

Læs også: Luksus til rådhus - discount til de gamle

Annonce:

Samme år som han fik sin kostbare kontorstol, købte Tårnby Kommune kontorstole til øvrige ansatte i kommunen for 'blot' 3000 kroner stykket - altså syv gange billigere end kommunaldirektørens skattebetalte luksusstol.

- Stolen er købt, fordi den også skal være præsentabel, forklarer Tårnbys borgmester, Henrik Zimino ( S), der uddyber, at rådhusets dyre indkøb hænger sammen med, at rådhuset som en fredet bygning har særlige forpligtelser i forhold til indretning.

Dyrere end DI
Hvilke fornemme gæster der besøger Tårnby, skal være usagt, men Ekstra Bladet har for en god ordens skyld spurgt Dansk Industri (DI), hvor dyre de kontorstole, organisationens chefer sidder i, er. Her oplyser man, at de seneste tre kontorstole, der er købt til direktører i DI, har kostet mellem 6000 og 7000 kroner.

Læs også: Luksus-borgmestre tigger om penge

Annonce:

Som du kan se eksempler på her på siden, er det dog ikke fint nok for flere af landets borgmestre. I Rødovre har man eksempelvis købt en såkaldt chefstol til 14.153 kroner, mens Kerteminde har købt en kontorstol med en behagelig hovedstøtte til 14.295 kroner.

Og Kolding Kommune prikker hul i undskyldningen om, at dyre skrivebordsstole holder for evigt. Bilag afslører nemlig, at der er brugt 22.000 kroner på at ompolstre to Oxford-kontorstole.

Et beløb, der alene kunne have givet syv 3000-kroners kontorstole eller tre kontorstole til cheferne i DI.

Kender du til fråds i det offentlige? Så send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller en mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: