Fandt pung med 10.900: Så stor var findelønnen

Danmarks ærligste teenager Rikke Præstmark fandt pung med 10.900 kroner på gaden. Nu har hun fået findelønnen for at aflevere pungen til politiet

Rikke Præstmark stod med knap 11.000 kroner i hænderne, da hun fandt en pung på gaden i Esbjerg for knap to uger siden. Men hun overvejede ikke et sekund at beholde pengene selv. I stedet afleverede hun pungen på en politistation, og nu har den 19-årige gymnasieelev fået udbetalt sin findeløn.

- Jeg har fået 768 kr i findeløn. Det er et lidt mærkeligt beløb, men jeg er fint tilfreds. Jeg havde jo egentlig ikke behøvet at få noget, siger Rikke Præstmark til ekstrabladet.dk.

Findelønnen er omkring 7 pct. af det beløb, der var i den lille pung med velcro-lukning.

Hun ved endnu ikke, om pengene skal bruges til noget specielt.

- Jeg har ikke brugt pengene endnu. Jeg regner med at dele med min lillebror, fordi vi var sammen, da vi fandt dem. Det er mest fair, fortæller ærlige Rikke.

Læs også:Danmarks ærligste teenager: Afleverede pung med 11.000 kroner

Historien om, at Rikke valgte at aflevere pungen, har skabt stor debat om, hvorvidt folk selv ville have afleveret pungen eller beholdt pengene. Og historien nåede endda helt til Norge.

- Det er lidt sjovt, at det sådan nåede hele vejen til Norge. Det havde jeg ikke lige regnet med. Men jeg synes, at det er fint, at nordmændene tager emnet op. Så kan man ligesom se, om de ville have handlet på samme måde som danskerne, siger Rikke Præstmark, der går i 3.G på Esbjerg gymnasium og lever af SU.

Synes du, at en findeløn på 768 kroner er passende for at aflevere en pung med 10.900 kroner til politiet? Deltag i debatten herunder