DSB's bestyrelsesformand trækker sig

Kaos i DSB fortsætter: Nu trækker DSB's bestyrelsesformand Mogens Granborg sig

Mogens Granborg har fået dårlig helbred under de økonomiske problemer i DSBFirst (Foto: DSB / Sine Fiig)
Mogens Granborg har fået dårlig helbred under de økonomiske problemer i DSBFirst (Foto: DSB / Sine Fiig)

Først var det farvel til den administrerende direktør Søren Eriksen, så sagde den konstituerede direktør stop - og nu er det også farvel til DSB’s bestyrelsesformand Mogens Granborg. Han trækker sig som formand erfarer ekstrabladet.dk

LÆS: Minister fredes af DSB-bestyrelse

Selvom der lige nu er kæmpe økonomiske problemer i DSBFirst - og Granborg er blevet kritiseret af mange, så er det ifølge ham selv 'helbredsmæssige årsager,' der er årsagen til stoppet.

Nødt til at trække sig
- Den sidste tid har været meget helbredsmæssigt belastende for min familie og jeg nåede, da jeg kom hjem efter bestyrelsesmødet sent i aftes, til den konklusion, at jeg af helbredsmæssige årsager er nødt til at trække mig som bestyrelsesformand, siger Mogens Granborg i en pressemeddelelse fra DSB og fortsætter:

LÆS: Nu er han fyret - igenigen

- Jeg er naturligvis indstillet på at hjælpe ministeriet og bestyrelsen med afslutningen af de igangværende undersøgelser, og jeg vil selvfølgelig medvirke til at overlevere til en ny formand, siger Mogens Granborg i en pressemeddelelse fra DSB.

Mogens Granborg trækker sig i morgen, når DSB holder virksomhedsmøde.

Det var ikke en fyring
På et netop overstået pressemøde foran transportministeriet fastslår transportminister Hans Christian Schmidt, at bestyrelsesformanden gik af egen fri vilje.

LÆS: Fyrings-farcen i DSB fortsætter

- Han har overfor mig forklaret, at han ikke kunne holde til det her pres. Det kan jeg om nogen, som politiker, forstå. Det er hans helt eget valg, og jeg ville have indstillet ham som bestyrelsesformand igen, hvis ikke han selv havde valgt at trække sig, siger hans Christian Schmidt