Fuck Jesus - stik os gaverne

Det religiøse er kun en lille del af unges konfirmation. Fest, gaver og samvær med familien tæller langt mere

Det vigtigste for hovedparten af de mange teenagere, der i denne tid bliver konfirmeret, er festen med familie og venner og ikke mindst gaverne.

Til gengæld går de danske konfirmander langt mindre op i det kirkelige ritual i forbindelse med deres konfirmation. Det viser en ny undersøgelse blandt 1900 danske unge på Habbo Hotel, et af verdens største netsteder for teenagere.

Kun 13 procent af de unge peger på det kirkelige ritual som hovedmotivationen for at blive konfirmeret.

Næsten halvdelen af de unge siger, at det vigtigste er samværet med familie og venner. Og yderligere 35 procent fremhæver festen og gaverne som det vigtigste på den store dag.

Og det forstås, for hver fjerde konfirmand regner med at få omkring 20.000 kroner ud af festlighederne. Og yderligere 38 procent regner med 10.000-20.000 kroner.

De mange penge vil hver fjerde af konfirmanderne bruge på en ny computer, mens 40 procent vil spare pengene op. Og dermed er der god fornuft i bankernes årlige voldsomme charmeoffensiv over for de nyslåede konfirmander.

Om de unge skal konfirmeres, bestemmer de i høj grad selv. 70 procent af deltagerne i undersøgelsen har selv taget beslutningen.

11 procent siger dog, at det er deres forældre, der har truffet afgørelsen. 14 procent oplyser, at det er traditionerne, der sender dem til alteret.

14-årige Nicolas Kjærstrup fra Måløv vest for København er en af dem, der har taget konsekvensen af sin manglende tro og forlængst besluttet, at han ikke vil konfirmeres.

- Rigtigt mange, jeg kender, vil konfirmeres på grund af penge, gaver og fest. Jeg synes egentlig, det er plat og noget svineri at stå i kirken og lade som om, man tror, når man ikke gør, siger han.

I stedet vil han holde en stor fest, når han om et par år bliver 16 - men uden religiøse undertoner.