FirstGroup trækker sig fra bestyrelsen hos DSBFirst

Medejerne af DSBFirst, skotske First Group siger farvel til selskabets pladser i DSBFirsts bestyrelse

FirstGroup har trukket sig fra DSBFirst bestyrelse (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
FirstGroup har trukket sig fra DSBFirst bestyrelse (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

Farcen omkring DSBFirst fortsætter - igen-igen. Nu har skotske FirstGroup trukket sig fra DSBFirsts bestyrelse. Det oplyser DSB.

Skotske FirstGroup har tidligere på måned allerede meddelt, at de ville sælge deres aktier i DSBFirst, hvor de ejer 30%. Nu ønsker selskabet at trække sig fra bestyrelsen i de to selskaber, hvilket kan betegnes som et håndfast bevis på, at skotterne gør alvor af deres udmeldinger: Det er slut med DSBFirst.

LÆS: DSBFirst: Kun staten kan redde os

Forventelig
Hos DSB betegner den konstituerede direktør Klaus Pedersen beslutningen som forventelig.

- Vi vil fortsat have tæt dialog med FirstGroup i de næste uger og måneder for at finde en løsning for DSBFirst og ikke mindst en bedre og mere langtidsholdbar model for Øresundstrafikken, siger Klaus Pedersen i en pressemeddelelse.

Skotter smutter fra regningen
De seneste uger har der været heftig debat omkring FirstGroups rolle i den milliongæld, som det viser sig, at DSBFirst er havnet i. Men meget tyder på, at skotterne kan slippe uden at betale én krone. I aktionæroverenskomsten mellem DSB og FirstGroup står der, at parterne kun hæfter for gæld, som de er blevet enige om at stifte.

LÆS: Minister: Skotter skal betale for DSB-rod

Og det er de ikke.Tværtimod, så har DSBFirst på et afgørende bestyrelsesmøde sidste sommer over for skotterne malet et skønmaleri af økonomien. Skandalesagen har allerede kostet DSB-bossen Søren Eriksen jobbet. DSB har ydermere afsat 725 millioner kroner til at rydde op efter det økonomiske kaos.

To nye i bestyrelserne
Med exiten efterlader skotterne to ledige poster som næstformand i begge bestyrelser, da det både er DSBFirst Danmark A/S og DSBFirst Aps, som skotterne har været i. De er nu besat af Peter Christensen, konstitueret økonomidirektør i DSB. Samtidigt overtager DSB's chefjurist, Kim Munch Lindahl, en plads som suppleant.

ekstrabladet.dk ville gerne have haft yderligere kommentarer fra DSB, men de ønsker ikke at sige mere.