Karen Jespersen: Hun udfyldte et stort tomrum

Tine Bryld har haft stor indvirkning på den danske socialpolitik og den danske ungdom, mener tidligere socialminister Karen Jespersen

Tine Bryld efterlader et kæmpe tomrum (Foto: Thomas Sjørup)
Tine Bryld efterlader et kæmpe tomrum (Foto: Thomas Sjørup)

- Hvem pokker skal tage over?

Sådan spørger tidligere socialminister Karen Jespersen (V) efter, at hun i morges modtog beskeden om, at Tine Bryld er sovet ind efter længere tids sygdom.

- Hun udfyldte et stort tomrum.

LÆS: Har Tine Bryld hjulpet dig?

Lærte de unge at håndtere hverdagen
Karen Jespersen har fulgt Tine Bryld i rigtig mange år. Hun husker hende første gang fra ungdomsoprøret:

- Hun har haft stor betydning for, at den danske ungdom også kunne bruge den selvstændighed og frihed, de fik. Hun har betydet utrolig meget som en, der kunne lære de unge at håndtere hverdagen. Håndtere livet. Der var jo vildt mange der lyttede til det, siger Karen Jespersen.

LÆS: Socialminister: Hun var et ikon

Karen Jespersen har været socialminister af tre omgange - to gange som socialdemokrat og sidst som venstre-minister. Og alle tre gange har Tine Bryld haft indflydelse på politikken:

- Hun har i allerhøjeste grad inspireret mig. Hun har hele tiden vist hvor stor betydning det har, at unge også havde voksne, der turde tage et ansvar og rådgive dem. Det brugte vi meget, husker Karen Jespersen.

Uovertruffen god brevkasse
Men også i privat-personen Karen Jespersen, har Tine Bryld sat sine spor:

- Hendes brevkasse var helt uovertruffen god. Jeg hørte den rigtig, rigtig tit. Jeg synes, hun gav virkelig nogle konstruktive råd til de unge mennesker. Hun havde den fantastiske indlevelsesevne til at leve sig ind i dem, men uden at gøre dem til ofre. Men hun gav dem altid en tro på, at det kunne lykkes at gøre noget. Det var en fantastisk egenskab.

LÆS: Tidligere radiovært Tine Bryld er død

Og det er et kæmpe tomrum, som Tine Bryld efterlader:

- Der er behov for, at man får en tilsvarende type. En der gør det på den rigtige måde, som Tine Bryld gjorde det.