1200 demente bliver væk hvert år

Hvert år løber op mod 1200 demente bort. Det viser beregninger foretaget af Alzheimerforeningen

Tit forvilder den demente sig så langt bort, at politiet bliver inddraget – og det kan koste flere hundredtusinde kroner.

– Når et menneske forsvinder, sætter politiet alle de nødvendige ressourcer ind for at finde den pågældende. Typisk vil det være et sted mellem otte og 14 hundeførere, fortæller politiassistent Bo Schou Nielsen i Københavns Politis hundesektion.

Prisen for at have en enkelt politimand på arbejde i otte timer ligger omkring 2000 kr. Når en person forsvinder, bliver forsvarets redningshelikopter ofte brugt i eftersøgningen. Opgørelser viser, at det koster mere end 25.000 kr. i timen at have den i luften.

Bruger politiet 14 mand i et halvt døgn på at finde den demente og bliver forsvarets helikopter sat ind i et par timer, koster det omkring hundredtusinde kroner.

Alzheimerforeningen mener, at en GPS er løsningen, når demente løber bort.

– GPS er en fantastisk teknologi, som betyder, at den demente vil kunne findes hurtigt. Jeg er sikker på, at man kan spare nogle af de store eftersøgningsudgifter på den bekostning, siger Nis Peter Nissen, direktør hos Alzheimerforeningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer