Kontroversiel prædikant kommer til Danmark

En kontroversiel islamisk prædikant skal tale i København. Sidste år blev han nægtet indrejse i Storbritannien

Ungdomsafdelingen i Islamisk Trossamfund holder søndag 17. april en konference på Nørrebro i København, hvor hovedtaleren ifølge Politiken er den kontroversielle prædikant Bilal Philips.

Canadieren blev i juni sidste år nægtet indrejse til Storbritannien, hvor han også skulle have talt til en konference. De britiske myndigheder betragter ham som en potentiel trussel mod samfundet.

Bilal Philips er en berømt muslimsk lærd, som har skrevet adskillige bøger.

På hjemmesiden YouTube kan man se stribevis af videotaler, hvor han taler varmt for islamisk sharialovgivning, ligesom han kommer med hårde udfald mod shiamuslimer og homoseksuelle.

Formand for Munida og talsmand for Islamisk Trossamfund Imran Shah siger, at han ikke er bekendt med, at Bilal Philips støtter sharialovgivning eller taler hadsk om homoseksuelle.

- Vi har inviteret ham, fordi vi mener, at han er en kapacitet. Han er konverteret, og derfor har han sandsynligvis en fod både i den vestlige verden og i islam, siger Imran Shah til Politiken.

- Han kan sende et signal til de unge om, at de skal omfavne det samfund, de lever i, og forsøge at være så praktiserende muslimer som muligt, fordi det ikke er i konflikt med samfundet.

- Bare fordi han repræsenterer en vis type islam, så betyder det ikke, at det er noget, som vi skal sluge råt, understreger Imran Shah.

I Folketinget vækker det forargelse, at Bilal Philips er inviteret til at tale for de unge muslimer.

- Mange unge befinder sig i et kulturelt vakuum, hvor de forsøger at finde en identitet. Når der kommer en autoritet med sådanne synspunkter, er han med til at blåstemple radikale holdninger, siger de radikales Manu Sareen til Politiken.