Overlæge fortryder samarbejde med Penkowa

Professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fortryder sit samarbejde med den omstridte hjerneforsker

Professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fortryder sit samarbejde med den omstridte hjerneforsker, Milena Penkowa. (Foto: Finn Frandsen)
Professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fortryder sit samarbejde med den omstridte hjerneforsker, Milena Penkowa. (Foto: Finn Frandsen)

Al forskning, som Penkowa har rørt ved, er mistænkelig.

Det mener professor og overlæge ved Rigshospitalet, Bente Klarlund Pedersen, og derfor har hun indberettet Milena Penkowa for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Indberetningen drejer sig i første omgang kun om to artikler, hvor der har været grundlag for mistanke omkring snyd med videnskabelige fotos.

- Jeg vil opnå en formel faglig vurdering af, at der er tale om snyd, samt råd om, hvad der i givet fald skal gøres, siger Bente Klarlund Pedersen til Ritzau.

Klarlund Pedersen ville gerne indberette alle 12 videnskabelige artikler, de to har skrevet sammen, men det kræver konkrete mistanker om snyd. Det har der indtil videre kun været i de to indberettede artikler.

De to artikler, som er blevet indberettet, stammer fra 2003 og 2005.

På det tidspunkt havde Klarlund Pedersen ingen mistanke til, at der skulle være svindel involveret i Penkowas forskning.

I artiklerne indgår videnskabelige fotos, som Milena Penkowa står bag, og mistanken går på, at hun har genbrugt et billede i en artikel to år senere i en manipuleret form.

- Jeg synes, at det er meget vigtigt, at udvalget nedsat under Det Frie Forskningsråd snart kommer i gang med at granske sagen, siger Bente Klarlund Pedersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere