Sex med dyr - behøver det at være forkert?

I aften går Bubber tæt på sex med dyr i sit tv-program på TV2. Men er det virkelig så slemt at have sex med dyr? Ikke nødvendigvis, lyder det fra forskere på Københavns Universitet, som hæfter sig ved, at dyr ser ud til at være glade for sex og måske kan få orgasmer

Bubber-programmet om dyresex har ført til masser af klager (Foto: Claus Lunde)
Bubber-programmet om dyresex har ført til masser af klager (Foto: Claus Lunde)

Det er ikke bare ulovligt, men også forkasteligt at lemlæste dyr, at slå dem eller at mishandle dem, mens man har sex med dem.

Så langt er de fleste vist enige, og derfor er den slags overgreb også kriminelle under dyreværnsloven. Men prøv at tage et kig over i den modsatte grøft:

Der er rolige og forholdsvis normale seksuelle aktiviteter, som smertefrit kan dyrkes mellem menneske og dyr - og formentlig til stor nydelse for begge parter. Den slags sex er faktisk lovlig, men alligevel bliver den bredt betragtet som ulækker og som en krænkelse af dyret.

Hvorfor er det så forkert? Og hvorfor kan vi ikke tale åbent om det i Danmark?

Høns har det værre end heste
I søgen efter mere viden har forskere på Københavns Universitet kastet sig over den videnskabelige litteratur. De har forsøgt at finde ud af, hvad folk laver, når de dyrker sex med dyr, hvorfor de gør det, og om sex mellem arterne virkelig er så slemt for dyrene.

Gennemgangen giver ingen sikre svar, men antyder, at sex inden for visse grænser ikke bare kan give dyrene nydelse, men endda kan give dem et lidt bedre liv, fordi sex er en del af dyrenes natur.

- Det er klart, at det er svært at forestille sig, at en høne er intakt efter at være penetreret, så hvis størrelsesforholdet ikke er i orden, er det et problem.

- Men hvis man tager et stort dyr som f.eks. en hoppe eller en ko, så er det lige så svært at forestille sig, at den ville tage skade af en mand, der penetrerer den, fortæller en forsker ved Københavns Universitet til Videnskab.dk

Læs hele historien på Videnskab.dk »

Læs også på Videnskab.dk:
Christian H. Hansen: Jeg er aldrig blevet lagt an på af en hest

Afstemning: Bubbers dyresex