Penkowa: Jeg er offer for et komplot

Penkowa på foredragsturné: -Mine fjender vil mig til livs, siger hun til Ekstra Bladet

På tour Efter Milena Penkowas foredrag tilbød Ekstra Bladets gentleman Karsten Gøttler hjernefuskeren kørelejlighed i sin Ford Mondeo. (Foto: Andreas Szlavik)
På tour Efter Milena Penkowas foredrag tilbød Ekstra Bladets gentleman Karsten Gøttler hjernefuskeren kørelejlighed i sin Ford Mondeo. (Foto: Andreas Szlavik)

Et blodigt opgør i toppen af dansk lægevidenskab lurer i kølvandet på skandalen omkring den tidligere professor og hjerneforsker Milena Penkowa .

Den 38-årige hovedperson siger i dag til Ekstra Bladet, at sagen omkring hendes forskning og økonomiske forvaltning af private og offentlige støttemillioner udspringer af et komplot mod hendes utraditionelle stil.

- Mine fjender vil mig til livs. De forsøger at svine mit renommé til med sex-skandaler og løgnehistorier. Alt det, man kan læse i formiddagsaviserne.

- Der er et komplot i gang mod både min person og mod mig som forsker. Jeg skal åbenbart ned med nakken.

- Og foreløbig går det jo godt. Jeg har mistet mit professorat, min forskning er blevet stoppet, og jeg har ikke noget job.

- Men det eneste, der tæller for mig, er, hvad mine professionelle kolleger mener om mit arbejde. Alt andet er ligegyldigt, fortæller 38-årige Milena Penkowa i en samtale med Ekstra Bladet.

Snakken finder sted i Ekstra Bladets bil på vej til banegården i Vejle umiddelbart efter Milena Penkowas foredrag om ' hjernens gåder' i Herning i aftes.

- Hvordan kan du holde til så stort et pres? Sex-rygter med en minister, og hvad ved jeg?

- Jeg ryster kritikken af mig. Den bider ikke. Kun den professionelle kritik fra kolleger tæller. Resten er ligegyldigt.

Læs hele artiklen i Ekstra Bladet eller eBladet torsdag, hvor Milena Penkowa langer kraftigt ud efter rektor på Københavns Universitet, som hun kalder et skvat.