SAS-fly tjekkes for revner

Amerikanske luftfartsmyndigheder tjekker gamle Boeing 737-fly. Både SAS og Norwegian skal gennem disse tjek

SAS har fået en frist på fem dage til at undersøge selskabets ældste udgaver af Boeing 737 for revner. (Foto: PA Photos)
SAS har fået en frist på fem dage til at undersøge selskabets ældste udgaver af Boeing 737 for revner. (Foto: PA Photos)

De amerikanske luftfartsmyndigheder vil have tjekket gamle fly. Både Norwegian og SAS har Boeing 737-fly af den type, som de amerikanske luftfartsmyndigheder nu har bedt om at få undersøgt.

Nyhedsbrevet Check-in skriver, at flyselskaberne har fået en frist på blot fem dage til at undersøge de ældste fly.

Norwegian har 13 fly af denne type, mens SAS har fire fly. Begge begge selskaber bekræfter, at deres fly skal igennem det beordrede sikkerhedscheck.

- Vi har allerede inspiceret et af disse fly uden at finde noget unormalt, og natten mellem onsdag og torsdag gennemfører vi en inspektion af yderligere to fly, oplyser pressechef i SAS Mikkel Thrane.

Påbuddet er kommet, efter et amerikansk fly af typen Boeing 737 sprækkede undervejs, så iltniveauet faldt drastisk i kabinen.

Ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder skal alle fly med mere end 35.000 flyvninger bag sig undersøges inden fem dage.

Fly med 30.000-35.000 ture skal undersøges inden for 20 dage, mens fly med færre ture på haleroret skal inspiceres inden 20 dage, eller når de når 30.000 flyvninger.

Læs også: 79 fly inspiceret efter kabine revnede