Konen: Jeg begår selvmord, hvis Fisfis udvises

Ekstra Bladet har mødt hustruen og den store børneflok, for hvis skyld bandelederen Fisfis ikke udvises

Fisfis ' 34-årige kone, Naima Dabaas, ønsker ikke selv at stille op til foto. Sammen med den berygtede bandeleder har hun otte børn. Her er det fra venstre: Riyad, Hamad, Manar, Mona, Khawla og Ahmad. Børnene Mohammed og Hamadi var ikke hjemme, da Ekstra Bladet blev budt på kaffe hos familien Salem i Vollsmose. (Foto: Jakob Jørgensen)
Fisfis ' 34-årige kone, Naima Dabaas, ønsker ikke selv at stille op til foto. Sammen med den berygtede bandeleder har hun otte børn. Her er det fra venstre: Riyad, Hamad, Manar, Mona, Khawla og Ahmad. Børnene Mohammed og Hamadi var ikke hjemme, da Ekstra Bladet blev budt på kaffe hos familien Salem i Vollsmose. (Foto: Jakob Jørgensen)

Sagen om Fisfis – den odenseanske leder af indvandrergruppen Black Ghost – er nået helt til Christiansborg. Venstre vil samle Folketinget om at få den berygtede bandeleders sag anket til Højesteret.

Det sker, efter at Mahmoud Khalil Salem, bedre kendt som Fisfis, onsdag fik Østre Landsrets ord for, at han ikke skal udvises til Libanon, som byretten ellers var nået frem til.

Formildelsen sker af hensyn til Fisfis’ kone og otte børn. Ekstra Bladet har besøgt familien i Vollsmose, og her preller kritikken fuldstændig af på Fisfis’ kone, Naima Daabas.

– Din mand er en hård kriminel, kan du slet ikke forstå, at der er mange, som er vrede over, han ikke bliver udvist?

Naima Dabas afviser fuldstændig præmissen for spørgsmålet. Hun fastholder, at ægtemanden og bandelederen Fisfis er noget nær en helgen.

– Han er en god mand. Jeg har aldrig set en så god mand som ham, og han elsker mig og børnene rigtig meget, siger den 34-årige kvinde.

– Men vi kan vel godt blive enige om, at han har gjort noget forkert, og at det er derfor, han sidder i fængsel?

– Ja, men han har ikke gjort alle de ting, de siger. Det er, fordi de vil have ham ud af landet.

Læs også: 18-årig lægedatter kan udvises

Ville begå selvmord
Da Ekstra Bladets reporter spørger ind til de grove forhold, Fisfis er dømt for (listen tæller omfattende hashandel og uddeling af dummebøder), tysser Naima på os. Det er ikke godt for børnene at høre den slags, forklarer hun. Naima bedyrer også, at hun intet ved om ægtemandens rolle som leder af den hårdkogte indvandrerbande Black Ghost i Odense.

Hun er dog mere ligefrem – og mindre plaget af hensynet til børnene – da vi spørger, hvad hun vil gøre, hvis Fisfis ender med at blive udvist af landet.

– Jeg ville blive i Danmark. Men jeg begår selvmord, hvis Fisfis er væk fra mig, siger Naimi Daabas med et uforklarligt smil og henvender sig til sine to ældste døtre for at sikre sig, at de forstår, hvad hun siger. Pigerne smiler indforstået tilbage til deres mor.

Idoliserer svært kriminel far
Naima Daabas stammer fra Libanon og har været sammen med Mahmoud Khalil Salem i 16 år. De har i alle årene boet sammen i Vollsmose.

Hun har født bandelederen otte børn. Fire piger og fire ’Fisfis’er’, som hun selv kalder drengene. Fælles for alle børnene er, at de nærmest idoliserer deres berygtede og svært kriminelle far. På familiens computere er der baggrundsbilleder af Fisfis i politiets varetægt ledsaget af teksten ’Big boss’.

– Jeg savner min far, og jeg vil ikke have, han bliver udvist, eller at de laver hans dom om, lyder det fra bare 11-årige Hamad.

Børnene nærmest plager om at få lov til at lovprise deres stærkt omstridte far.

Læs også: Fisfis og co. får 600.000 årligt

– Det er meget hårdt, han er i fængsel. Og selvfølgelig er børnene kede af det, jeg kan se det på dem. Men vi har besøgt ham mange gange, og vi skriver også breve til hinanden, siger Naima Dabaas om sin mand, der sidder fængslet i Aalborg.

’Har jo ikke slået folk ihjel’
Naima Dabas undrer sig over den massive omtale, onsdagens kontroversielle dom over hendes mand har affødt.

– Man laver fejl, og man får sin straf for det. Men hvem laver ikke fejl, spørger Naima retorisk og uddyber:

– Han har jo ikke slået folk ihjel.

En efter en kommer børnene hjem fra skole, Naimas veninde og svigerinde er stødt til i det to-etagers rækkehus, og to kontaktpædagoger er også troppet op. Fisfis’ hustru får også hjælp fra sine brødre i tiden, hvor hendes mand afsoner sin dom på seks års fængsel. Trods omstændighederne er hun optimistisk for fremtiden.

– Han har lovet mig, at vi skal væk fra Vollsmose, og at han vil stoppe med det (kriminalitet, red.). Han mister børn og kone, hvis han bliver ved, siger Naima og fortæller, at familien planlægger at flytte til boligkvarteret Bolbro, der ligger mere centralt i Odense.

Fisfis - bandelederen fra Vollsmose:

Den 40-årige bandeleder Mahmoud Khalil Salem kom til Danmark, da han var 23 år, og er ikke dansk statsborger.

Han er statsløs palæstinenser og født og opvokset i Libanon, hvor han som 12-årig blev tildelt kælenavnet ’Fisfis’.

Fisfis har syv søskende, men hans far og fire brødre døde alle under krigen i Libanon.

Fisfis er i underverdenen berygtet for at være det brutale overhoved for indvandrergrupperingen Black Ghost i Odense, og han var indtil sin anholdelse i september 2009 også en central person i Black Ghost i Aarhus, Esbjerg og Næstved.

I marts 2010 stak Fisfis af fra Retten i Odense og blev efterlyst via Interpol. Efter få uger overgav han sig dog til politiet.

I juni 2010 idømte Retten i Odense bandelederen fem års fængsel og herefter udvisning af Danmark for omfattende hashhandel, trusler og uddeling af dummebøder for op imod 250.000 kroner.

Onsdag i denne uge fik Fisfis i Østre Landsret forhøjet sin straf fra fem til seks års fængsel, men slap for udvisning, fordi han har kone og otte børn i Danmark.

Siden har politikerne stået i kø for at kritisere afgørelsen. En håndfuld byrådspolitikere fra Odense er forargede, integrationsminister Søren Pind overvejer at stramme udvisningsreglerne, og senest har Venstre meldt ud, at partiet vil have Folketinget til at bede Rigsadvokaten om at søge sagen prøvet ved Højesteret.

Kilder: Ritzau, Jyllands-Posten og Mahmoud Khalil Salems kone, Naima Dabaas