Englenes 'hjemmevideoer' bliver brugt som bevis

Hells Angels havde et avanceret overvågningssystem i klubhuset på Svanevej, og politiet bruger nu 'englenes' egne optagelser som beviser under sagen mod de 16 tiltalte rockere fra HA og AK 81

Følg Samfund

Syv kameraer filmede Hells Angels egne medlemmer, når de kom og gik i borgen, og også parkeringspladsen, indkørslen og indgangen blev overvåget.

Alle optagelser blev gemt på en harddisk i klubhuset, og under en ransagning beslaglagde politiet indholdet på harddisken. Alle optagelser er 'stemplet' med dato og tid.

Optagelserne bruges nu af anklagemyndigheden som bevis under retssagen, fordi anklagerne dermed kan bevise, hvornår bestemte personer kom og gik, hvilke biler de kørte i og hvilket tøj de enkelte havde på.

Læs mere: Hells Angels blev videoovervåget

Fejlede i hævntogt
Rockernes egne videoer bruges nu sammen med politiets hemmelige videoovervågning af klubhuset på Svanevej som beviser mod de tiltalte.

De har især betydning i det ene drabsforsøg, hvor der er rejst tiltale mod Brian Sandberg og Dennis Brodthagen for at have givet ordre til et 'drive-by' skyderi mod internetcaféen Surf & Play i Rantzausgade, der skulle være hævn for en skudepisode tidligere på aftenen nær Brian Sandbergs luksus-lejlighed i Hellerup.

Der blev skudt mod Brian Sandberg, og kort efter midnat den 9. oktober 2009 sendte Hells Angels, ifølge tiltalen, en dødspatrulje til Nørrebro for at skyde nogle indvandrere på Surf & Play. Men drabsforsøget mislykkedes, fordi gæsterne på caféen dukkede sig og åbnede ild mod rockerne, der ikke selv fik løsnet ét skud.

Læs også: Overblik: 16 rockere tiltalt i bandekrigen

Men et skud gik gennem rockernes ene bil, en sort Range Rover, som Brian Sandberg havde lånt, og som politiet kort efter fandt i gården på Svanevej.

På Hells Angels egen videoovervågning ses den sorte Range Rover komme kørende ind i gården og ud springer to rockere - som anklageren mener er to af de tiltalte - og løber ind i HA-borgen.

Det var først, da afhopperen MP fortalte politiet, hvad der skete den aften, at den rigtige sammenhæng gik op for politiet; at der var tale om en hævnaktion fra HA for et skyderi mod Brian Sandberg samme aften.

Indtil MP´s forklaring troede politiet, at rockerne var ofre, fordi de blev beskudt fra Surf & Play. Men MP kunne fortælle, at de var ude på en hævnaktion, og meningen var at de skulle åbne il modSurf & Play. Men gæsterne på caféen skød altså først.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind