Totalt svindel-tjek af Penkowa

Udenlandske eksperter skal granske alle 100 forskningsprojekter

Udenlandske eksperter skal granske alle 100 forskningsprojekter af Milena Penkowa for at se, om de holder.
Udenlandske eksperter skal granske alle 100 forskningsprojekter af Milena Penkowa for at se, om de holder.
Følg Samfund

Kan man over hovedet stole på noget som helst videnskabeligt arbejde fra den svindel-mistænkte hjerneforsker Milena Penkowa?

Københavns Universitet er nu kommet så stærkt i tvivl, at et uvildigt panel af internationale eksperter skal granske de knap 100 videnskabelige artikler, som Milena Penkowa enten er hoved- eller medforfatter til. Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Læs også: Vejleder: Milena har ingen selverkendelse

Undersøgelsen skal iværksættes af Det Frie Forskningsråd.

– Universitetet har bedt forskningsrådet skrive et kommissorium for en sådan undersøgelse. Det er tæt på at være færdigt. Vi anbefaler, at samtlige hendes videnskabelige artikler efterprøves af mindst fem udenlandske forskere, som ventes at være tre måneder om det, siger forskningsrådets formand, professor, dr.med. Jens Christian Djurhuus fra Klinisk Institut på Skejby Sygehus til Ekstra Bladet.

Læs også: Helge Sander truede rektor på KU

Thomas Bjørnholm, der er prorektor ved Københavns Universitet, bekræfter, at man selvfølgelig vil følge forskningsrådets kommissorium.

Han er ganske klar over, at den kommende undersøgelse vil kunne mangedoble den allerede omfattende skandale, som Milena Penkowa, og det ellers berømte universitet, er kastet ud i.

– Der er eksempler på, at man har måttet trække 20-30 videnskabelige artikler tilbage efter lignende sager i udlandet, siger Thomas Bjørnholm.

Reelt har kritikken af to af Milena Penkowas forskningsprojekter allerede miskrediteret hele hendes forskning, erkender Thomas Bjørnholm.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Milena Penkowa.

Læs mere i Ekstra Bladet lørdag. Køb det her

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind