Penkowa indstillede sig selv til pris

Da hjerneforskeren, Milena Penkowa, fik EliteForsk-prisen stod hun selv bag sit fakultets anbefaling

Da kronprinsesse Mary overrakte EliteForsk prisen til Milena Penkowa skete det på baggrund af en anbefaling fra... Milena Penkowa. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Da kronprinsesse Mary overrakte EliteForsk prisen til Milena Penkowa skete det på baggrund af en anbefaling fra... Milena Penkowa. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den svindelanklagede hjerneforsker, Milena Penkowa, sørgede selv for anbefalingen fra sit eget Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU), da hun i 2009 modtog den prestigefyldte EliteForsk-pris på 1,1 millioner kroner.

Det skriver KU's blad, Universitetsavisen, på grundlag af en redegørelse fra universitetet.

Ifølge Universitetsavisen sendte Milena Penkowa den 18. august 2008 en mail til fakultetets sekretariatschef med en begrundet indstilling, CV og en publikationsliste og samtidig en kopi til sin institutleder, Erling Mellerup.

I mailen skrev Milena Penkowa, at mailen var sendt på forslag fra Erling Mellerup. Det bestrides dog af institutlederen selv.

- Jeg har ikke skrevet nogen indstilling, siger Erling Mellerup, der formoder, at Penkowa selv havde forfattet sin indstilling.

Penkowas indstilling var ifølge KU's redegørelse den eneste fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet det år. Den 2. september beslutter fakultetets dekan, Ulla Wewer, at indstille Milena Penkowa formelt.

19. september 2008 indstiller rektor Ralf Hemmingsen på vegne af hele Københavns Universitet otte navne til EliteForsk-priserne til Det Frie Forskningsråds bestyrelse.

Det er rådets bestyrelse, der beslutter, hvem priserne skal gives til. Milena Penkowa modtager prisen i februar 2009

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere