Annonce:
Annonce:

Flere tusinde dyreværnssager anmeldt

Dyremishandling har ofte rod i sociale problemer, siger Dyrenes Beskyttelse

Annonce:
Følg Samfund

Der ligger sociale problemer til grund for hver fjerde alvorlige dyreværnssag, som Dyrenes Beskyttelse tog sig af sidste år.

Det oplyser foreningens dyreværnschef, dyrlæge Jens Svenningsen, om de 1199 sager med direkte menneskelig skyld i dyremishandling, som Dyrenes Beskyttelse greb ind over for.

I alt fik Dyrenes Beskyttelse sidste år 3877 henvendelser, og det var en stigning på 14 procent. En tredjedel af henvendelserne viste sig at være grundløse.

- Det er et fåtal af personer, som ønsker at behandle deres dyr dårligt. Så når nogle dyr er i nød, så ligger der ofte en trist skæbne bag, siger Jens Svenningsen.

I langt de fleste sager med menneskelig svigt får Dyrenes Beskyttelse rettet op på dyremishandlingen ad frivillighedens vej.

Kun i 135 sager gik foreningen sidste år til politiet med en anmeldelse, hvis dyreejerne ikke er til at have med at gøre, eller hvis dyremishandlingen er ualmindelig grov, oplyser Jens Svenningsen.

Politiet modtager anmeldelser også fra private og via Fødevarestyrelsen. Sidste år modtog politiet 865 anmeldelser om overtrædelser af dyreværnsloven.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: