Vintervejret vender tilbage

Sidst på ugen kommer der sne, og temperaturerne landet over falder til under frysepunktet

Vintervejret vender tilbage sidst på ugen. Resten af februar byder på temperaturer under frysepunktet(Foto: Anders Brohus)
Vintervejret vender tilbage sidst på ugen. Resten af februar byder på temperaturer under frysepunktet(Foto: Anders Brohus)

Det er kun et spørgsmål om tid, før vintervejret vender tilbage. Natten mellem torsdag og fredag kommer der sne, og temperaturerne vil igen falde til under frysepunktet.

- Snevejret markerer, at vi går fra forårsagtigt vejr tilbage til vintervejret, siger meterolog fra Vejret.dk, Kim Bentzen til ekstrabladet.dk.

Der vil i gennemsnittet falde cirka fem centimeter sne landet over, og der vil være risiko for glatte veje.

Intet forårsvejr i kikkerten
Kim Bentzen understreger, at snevejret ikke bliver voldsomt, men at vi kan forberede os på, at det bliver koldt det næste stykke tid.

- Fra weekenden og 14 dage frem vil temperaturerne ligge på mellem minus to til minus otte grader i dagtemperaturerne. I marts ser det lidt varmere ud, da det bliver omkring nul grader, men der er ikke forårsvejr i kikkerten, siger Kim Bentzen.

Kraftig blæst på vej
I aften vil store dele af Danmark blive ramt af kraftig blæst, men i følge Kim Bentzen er det hurtigt overstået.

- Jeg ser ingen tegn på, at det vil blive reelt stormvejr, sådan så tagene flyver af. Men der kan komme vindstød af stormstyrke, men det kommer kun til at vare et par timer.