Hjort sparker aben videre til Støjberg

Holdningsløs finansministers vil ikke tage stilling til Danmarks manglende tilslutning af mine-konvention

Ekstra Bladet har afsløret at minearbejdere indvalideres i forsøget på at få kul til DONG Energy (FOTO: Benjamin Kürstein)
Ekstra Bladet har afsløret at minearbejdere indvalideres i forsøget på at få kul til DONG Energy (FOTO: Benjamin Kürstein)

Et af de punkter, der fyldte mest under gårsdagens samråd, var konvention C176, som er etableret af Den Internationale Arbejdsorganisation, ILO, for at sikre tålelige arbejdsforhold for minearbejdere i hele verden.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har modtaget en henvendelse fra industrigruppen i 3F, som er medlem af den internationale hovedorganisation for minearbejdere, ICEM, hvori Danmark kraftigt opfordres til at tilslutte sig konventionen. Inger Støjberg har forholdt sig afventende, og medlemmerne af energipolitisk udvalg ønsker svar på, om regeringen vil tiltræde det internationale samarbejde for at sikre minearbejdere en ordentlig tilværelse.

LÆS: DONG køber kul fra russiske dødsfælder

Trods flere forsøg lykkedes det dog ikke at få et brugbart svar ud af Claus Hjort. Selv om Claus Hjort som finansminister er ansvarlig for DONGs gøren og laden, så tørrer han sagen af på Inger Støjberg.

– Det der med at glide den af på beskæftigelsesministeren, det er ikke kønt, når man er hovedaktionær i et selskab. Det er et fattigt svar, at man ingen holdning har og ikke vil indstille til regeringen, at man ratificerer konventionen, siger SF’s energi- og klimaordfører, Anne Grete Holmsgaard.

LÆS: DONG Energy var aldrig i minen

– Så kommer vi til at tage fat i beskæftigelsesministeren, når han nu ikke vil have en holdning. Vi må vel kunne finde en i regeringen, der har en holdning, siger Ole Hækkerup, energiordfører for Socialdemokratiet, optimistisk.