USA graver sig fri af snemasserne

USA kæmper med den værste snestorm i årtier - og uvejret er langt fra slut, advarer metrologerne

Colleen Donahue forsøger at grave sin bil fri i Chicago. Byen blev natten til onsdag ramt af 35 centimeter sne, om meget mere er på vej. (Foto: AP)
Colleen Donahue forsøger at grave sin bil fri i Chicago. Byen blev natten til onsdag ramt af 35 centimeter sne, om meget mere er på vej. (Foto: AP)

Amerikanerne måtte onsdag morgen have gang i sneskovlen, efter at et voldsomt uvejr med is, sne og storm havde lammet store dele af USA.

Snestormen, som er blevet kaldt for den værste i flere årtier, hærgede natten til onsdag et område fra Maine i nordøst til Texas og New Mexico i sydvest.

– En nat som denne er frustrerende, fordi du kan begynde forfra, selv om du lige har ryddet en gade, siger Kevin Briney, som tidligt onsdag kørte en sneplov i South Bend, Indiana.

Snestormen er skyld i, at flere lufthavne måtte lukkes og cirka 12.000 flyafgange aflyses, oplyser tv-stationen CBS News.

Tjek luftfartstrafikken i USA her.

Hårdest er uvejret gået ud over millionbyen Chicago i Illinois, hvor stormen fik byens infrastruktur til at bryde sammen - herunder den internationale lufthavn O’Hare, der er blandt de travleste lufthavne i verden.

O’Hare-lufthavnen er lukket frem til torsdag, oplyser lufthavnsmyndighederne.

Mens rejsende må imødese store forsinkelser, kan Chicagos børn i det mindste glæde sig over, at de onsdag for første gang i 12 år fik snefri.

Avisen udkommer ikke
Snevejret forvoldte også store problemer andre steder i landet.

For første gang i delstatens historie måtte Missouri lukke hovedfærdselsåren Interstate 70, som forbinder St. Louis og Kansas City. Samtidig kom dagbladet Tulsa World i Oklahoma for første gang i over hundrede år ikke på gaden.

– Vi er først og fremmest nødt til at tænke på vores avisbudes sikkerhed, skriver avisen på sin hjemmeside og fortsætter:

– Strandede biler må vente på hjælp i timevis, og redningskøretøjerne ender ofte selv med at køre fast. Det er en kaotisk situation.

Meget mere sne på vej
Og det er ikke slut med snevejret, advarer de amerikanske metrologer.

Chicago forventer yderligere 60 centimeter sne, mens staten Michigan gør sig klar til yderligere 30 centimeter sne. Samtidig forventer det nordøstlige USA også mere sne og slud oven på en vinter, som allerede har kurs mod alle nedbørsrekorder.

1 af 4 Hundredvis af køretøjer er efterladt på hovedvejen Lake Shore Drive i det centrale Chicago, der er begravet i sne. (Foto: AP)
2 af 4 Myndighederne fraråder bilkørsel med mindre, det er strengt nødvendigt. Denne bil kom galt af sted under en snestorm nord for Salem i New Hampshire. (Foto: AP)
3 af 4 Et satellitbillede fra tirsdag aften viser, hvordan uvejret dækker store dele af USA. (Foto: AP)
4 af 4 Colleen Donahue forsøger at grave sin bil fri i Chicago. Byen blev natten til onsdag ramt af 35 centimeter sne, om meget mere er på vej. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen