Imamer vier danske teenagere

Uden at være myndige bliver piger helt ned til 16 år viet med muslimske mænd i islamiske ægteskaber

Danske piger helt ned til 16 år gifter sig med muslimske mænd i islamiske ægteskaber.

Det sker uden de danske forældres samtykke, og før pigerne er myndige, som det ellers kræves ved et dansk ægteskab, skriver Berlingske.

Ikke juridisk gyldigt
Ifølge Justitsministeriet er ægteskaberne ikke juridisk gyldige, men pigerne indgår en islamisk ægteskabskontrakt om blandt andet medgift og bindes af en række regler.

Dermed er der reelt tale om en parallel til den danske ægteskabslovgivning, siger en stribe eksperter til Berlingske.

Ingen kender det eksakte antal ægteskaber, men Berlingske kan fortælle historien om Christina Palshøj Schultz, der som 17-årig giftede sig med sin muslimske kæreste uden at spørge sine forældre om samtykke. Farens familie valgte aldrig at tale til hende igen.

Ikke modne nok
Eksemplet er ikke enestående, fastslår Birgitte Karlsson fra Etnika, et støttecenter på den københavnske Vestegn, der har mødt flere danske piger, der var ned til 16-17 år, da de giftede sig islamisk.

- Jeg synes langtfra, de er modne nok til tage en så vigtig beslutning. Det burde slet ikke kunne ske, siger hun.

Mandens ord er lov
De islamiske ægteskaber forpligter pigerne på religiøse og sociale normer og binder stærkere end en dansk vielse, fastslår Birgitte Karlsson

Hun bakkes op af Anne Sofie Roald, professor i religionshistorie med speciale i islam på Malmø Universitet.

- Mange konvertitter føler meget stærkt, at de vil være gode muslimer, og så bliver det gerne sådan, at alt, manden siger, er lov, siger hun til Berlingske.