425 sociale bedragere taget i lufthavn

Antallet af sociale bedragere, der rejser udenlands, er overraskende højt. Nu øges kontrollen ved grænserne

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) tog aktivt del i razziaen, da politi og Pensionsstyrelsen i november tjekkede passagerer fra Saudi-Arabien. (Privatfoto)
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) tog aktivt del i razziaen, da politi og Pensionsstyrelsen i november tjekkede passagerer fra Saudi-Arabien. (Privatfoto)

Pensionsstyrelsens forsøgsordning med lufthavnskontroller i 2010 har afsløret et overraskende højt antal sociale bedragere. I 12 kontroller har man fået 425 bedragere i nettet, viser nye tal fra Pensionsstyrelsen. Det skriver Ekstra Bladet.

Størst gevinst har der været på fly fra Mellemøsten, hvor helt op til hver fjerde passager, der typisk selv har mellemøstlig baggrund, er røget i fælden. Sagerne drejer sig ofte om personer på dagpenge eller kontanthjælp, der eksempelvis er rejst udenlands, selv om de ifølge loven skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Kontorchef i Pensionsstyrelsen Peter Andersen Hove, der har ledet kontrollerne, er overrasket over det høje antal.

- Oprindeligt var det her jo et testforsøg, vi satte i gang før sommerferien for at se om, der var noget at komme efter. Og resultaterne har i nogle tilfælde vist sig at være så rystende, at vi er fortsat, siger han til Ekstra Bladet.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er fortørnet over den store fangst af sociale bedragere og øger nu kontrollen.

- Det er et alt for højt antal, og det er helt uacceptabelt, at svindlen er så markant, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Derfor tredobler vi også kontrollen pr. 1. januar i Københavns Lufthavn og udvider tilsynet til andre lufthavne og grænseovergange. Og vi fortsætter lige så længe, der er noget at komme efter. Ud over øget kontrol i lufthavnen vil der i 2011 komme hårdere sanktioner over for kontanthjælpsmodtagere, der begår socialt bedrageri. Foruden at tilbagebetale de penge, man uretmæssigt har fået, kan der blive skåret i fremtidige udbetalinger.

0 kommentarer
Vis kommentarer