Hjemme- og Søværnet hjælper folk gennem snemasser

De første strandede mennesker i Rønne kan nu forlade byen. Hjemmeværnet og Søværnet hjælper til

Hjemmeværnet på Bornholm er nu begyndt at fragte de første af de mennesker, der ufrivilligt holdt juleaften i Rønne, frem til deres juledestination.

Samtidig er et skib på vej fra Samsø for at hjælpe julegæster videre til andre bornholmske byer, efter at de er strandet i Rønne.

Er du på Bornholm? Send dine billeder og historier til ekstrabladet.dk på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (koster alm. sms-takst)

- Vi har fået hul igennem til Hasle og til Åkirkeby, siger næstkommanderende i Hjemmeværnet på Bornholm, Torben Pedersen, der også er med i beredskabsstaben, som koordinerer den samlede indsats.

Det Bornholmske Hjemmeværn råder over fire firehjulstrukne folkevogne, der nu kører til Hasle og Åkirkeby. Det er dog kun Hjemmeværnets køretøjer, der kan komme ud på vejene. Politiet fraråder fortsat al udkørsel på klippeøen.

- Man har indledningsvis haft en sneplov foran, men når der er åbnet helt op, er det meningen, at vi skal transportere folk i pendulfart, siger Torben Pedersen.

Tjek vejrudsigten på vejret.dk!

Der kan være syv passagerer i de militære køretøjer, der skal forene de bornholmske familier. Flere hundrede mennesker er strandet i Rønne, hvor de har holdt jul i en idrætshal, på en kaserne og på en færge.

Torben Pedersen siger, at næste mål er at trænge gennem sneen mellem Åkirkeby og Neksø samt på vestkysten fra Hasle til Allinge.

Havfruen på vej fra Samsø
Fra Samsø er skibet Havfruen på vej mod Rønne. Det ventes at nå frem lørdag aften, oplyser politiet.

- Skibet skal indgå i beredskabet, siger vagtchef Leif Laursen til Ritzau.

Meningen er, at Havfruen formentlig skal hjælpe til med at bringe nogle af de mange rejsende videre fra Rønne til andre havnebyer på øen. I forvejen indgår et redningsskib fra Nexø nu i indsatsen.

Lørdag ved middagstid er der fortsat op mod 400 rejsende, der ikke kan komme videre fra Rønne. De fleste er indkvarteret i Rønne Idrætshal.