Gode chancer for at komme godt hjem søndag

Der er gode chancer for en problemfri rejse i dag, hvis man skal rundt i landet. Men man skal køre forsigtigt

Rigtig mange danskere begiver sig ud på vejene og vender snuden hjemad søndag efter at have fejret jul hos familien. Anden juledag er store hjemrejsedag, og der er gode chancer for at det kan foregå i god ro og orden både med tog og bil.

Langt de fleste tog kører til tiden trods sne og is på skinnerne, lyder det fra DSB.

- Fire ud af fem tog kører til tiden. Resten kører med ti til tyve minutters forsinkelse, primært fordi kulden gør det svært at til- og frakoble tog, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef hos DSB.

Den eneste aflysning på programmet er toget til Bornholm, hvor der fortsat er store udfordringer med sne og politiet fraråder unødvendig udkørsel. I stedet for toget er indsat en bus til Ystad, hvor færgen sejler fra.

Tony Bispeskov opfordrer generelt til, at man holder sig orienteret på DSB's hjemmeside, hvis man skal ud og køre med tog.

Fra landets politikredse lyder det samstemmende, at der er glat på vejene, men søndag formiddag havde der ikke været nogen større uheld.

Politiet fraråder fortsat al unødig kørsel på Bornholm, Lolland Falster og Møn. Til gengæld fraråder Fyns Politi ikke længere udkørsel på den sydlige og østlige del af øen samt Langeland og Ærø.

Hos Vejdirektoratet lyder beskeden: Kør forsigtigt i hele landet.

- Der er fortsat sne og isglatte veje langt de fleste steder. Selvom man kan se asfalten på motorvejene, så kan der altså være is på vejen, så vi opfordrer til at man kører forsigtigt og holder ekstra afstand til de andre trafikanter, siger vagtchef Torben Kristensen.

Heller ikke i Københavns Lufthavn gav sne og is de store problemer søndag formiddag, hvor alle fly afgik mere eller mindre til tiden.