400 færgepassagerer er i land

Passagererne, der har overnattet på to færger ved Bornholm, er nu indlogeret på en kaserne og en idrætshal. Bilister, der trodsede henstillingen om ikke at køre ud i den bornholmske snestorm, sinker nu snerydningen

I alt 400 passagerer fra de to Bornholmsfærger Povl Anker og Hammer Odde er nu kommet i land i Rønne og er blevet indkvarteret på Almegårds Kaserne og Rønne Idrætshal. De måtte på grund af sneforholdene på øen overnatte på færgerne.

Det oplyser den vagthavende hos Bornholms Politi.

300 passagerer er midlertidigt indkvarteret i idrætshallen, mens 100 er på kasernen. Snestormen raser stadig over Bornholm, og det er uvist, hvornår og om det bliver muligt for dem at komme videre inden juleaften.

Bornholms Politi fraråder fortsat al udkørsel. Det er forbundet med livsfare at begive sig ud til fods uden for byerne, og vi opfordrer til, at man bliver inde, lyder opfordringen.

Det er dog ikke alle, der har respekteret politiets opfordring om at blive hjemme. Derfor er der en del fastkørte biler på hele øen, som generer og sinker den snerydning, som vintertjenesten har begyndt.

I første omgang forsøger man med gummiged for at åbne det overordnede vejnet, men de mange, der trods advarsler, er kørt fast på vejene, hindrer arbejdet, oplyser politiet.