DSB-passager: Det er et helvede

William Hass aner ikke, hvordan han kommer videre til Aabenraa, når DSB-bussen ankommer til Fredericia en gang i nat

Flere passagerer måtte skifte toget ud med busser, da en evakuering af et røgfyldt tog skabte store forsinkelser på Københavns Hovedbanegård onsdag eftermiddag. Her et billede fra den første bus, der blev sendt afsted.
Flere passagerer måtte skifte toget ud med busser, da en evakuering af et røgfyldt tog skabte store forsinkelser på Københavns Hovedbanegård onsdag eftermiddag. Her et billede fra den første bus, der blev sendt afsted.

William Hass skulle have været med toget fra København H kl. 17.30 med ankomst i Rødekro kl. 20.30. Men den rejseplan kan han godt glemme alt om.

Han er med den anden tog-bus, som DSB sendte afsted fra Københavns Hovedbanegård kl. lidt i 19.00 med kurs mod Fredericia, men halvanden time senere er bussen ikke kommet længere end Karlsunde.

- Vi har holdt i kø indtil nu, men nu er vi langsomt begyndt at køre, siger William Hass fra bussen.

Passagererne i den 3/4 fyldte dobbeltdækkerbus får ingen informationer fra DSB, og William Hass aner derfor ikke, hvordan han kommer videre fra Fredericia til endestationen Rødekro via Aabenraa.

- Det er et helvede. Jeg har set på facebook, at nogen skriver, at vi først er i Fredericia kl. 01.00, men vi får ikke noget at vide, så jeg aner ikke, hvordan jeg kommer videre i nat, siger William Hass.

Hos DSB lover Lars Flindt Pedersen, at ingen passagerer kommer til at strande i Fredericia.

- Vi forventer, at turen tager fem-seks timer, og i Fredericia vil DSB-personale tage imod og sørge for, at passagererne kommer med regionaltogene, siger Lars Flindt Pedersen.

Og hvis det sidste tog er kørt?

- Så løser vi det. Ingen kommer til at strande i Fredericia , lover Lars Flindt Pedersen.

Kort før kl. 23.00 fik passagererne besked på, at de kunne vælge, om de ville stige af busserne i Odense eller fortsætte til Fredericia - en tur der vil tage yderligere tre timer.

Hvis passagererne fortsætter til Fredericia, kan de tage en taxa på DSB's regning til deres endelige destination, oplyser DSB.

DSB har sat 40 busser ind fra København til Fredericia for at få passagererne afsted, efter røgudvikling i et tog skabte store forsinkelser.