Snekaos rammer klokken 18

I løbet af de næste par timer bevæger snevejret i sig hen over Danmark, og det holder først op i morgen formiddag. Kun Nordjylland går fri

DMI forventer, at sne og blæst vil skabe problemer på vejene. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
DMI forventer, at sne og blæst vil skabe problemer på vejene. (Arkivfoto: Per Rasmussen)

Snevejret ligger lige nu syd for grænsen, og om et par timer begynder det at bevæge sig hen over landet. Kun Nordjylland går fri.

- I løbet af de næste timer kommer det op over den sydlige del af landet. Det når op til omkring Randers og ned til Ringkøbing. Nord for den linje, der går resten af Jylland næsten fri. Resten af landet får snevejr, forklarer vagtchef hos DMI, Klaus Larsen.

Rammer snevejret dig? Send dit billede eller tip til 1224@eb.dk eller mms/sms til 1224 (koster alm. sms-takst)

Det bliver kraftigst over Sydsjælland, Lolland-Falster og den sydøstlige del af Fyn.

Inden det holder op i morgen formiddag, vil der være faldet mellem fem og 15 centimeter, før det igen stilner af. Men både Bornholm, Sydsjælland og Lolland-Falster kan se frem til snevejr endnu længere.

- Sydsjælland og Lolland-Falster ligger det helt frem til julemorgen, forklarer vagtchefen.

Trafikkaos i morgen tidlig
Det bliver ikke snestorm, men det kommer til at blæse meget.

Vagtchefen forventer, at vejret vil give problemer med trafikken i morgen tidlig på Sjælland, Bornholm, Fyn, Østjylland og Sønderjylland. Men allerede i aften vil blæst og sne skabe problemer på vejene.

- Det starter ved en seks-syvtiden, og jeg tror trafikken hen over Fyn vil blive berørt ved en otte-nitiden på grund af blæst og sne, forklarer Klaus Larsen.

Blæsten vil skabe snefygning.

- Især i de sydøstlige egne vil der være en frisk til hård vind og stedvis op til kuling, så ud over snefaldet vil det også give fygningsproblemer.

Se vejrudsigten på vejret.dk