Røde Kors: Politiet skal holde sig væk

Dansk Røde Kors har tillid til, at politiet ikke udnytter viden om klinik for illegale udlændinge

Politiet vil udvise medmenneskelighed og undlade at udnytte eksistensen af en særlig klinik for illegale udlændinge til at anholde folk.

Det er i hvert fald forventningen hos Dansk Røde Kors, som i samarbejde med Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp har planer om at etablere et privat lægehus, bemandet med frivillige læger og andre sundhedsfaglige personer og drevet af Røde Kors.

Meningen med klinikken er, at de illegale udlændinge skal kunne henvende sig uden frygt for at falde i hænderne på politiet.

Og det bør ikke være noget problem, mener Susanne Larsen fra Dansk Røde Kors. Både i Norge og i Sverige findes der tilsvarende klinikker.

- I de lande er der en forståelse hos politiet for, at klinikkerne er nødvendige af humanitære grunde, og at man ikke skal udnytte, at folk er i en sårbar situation og har brug for lægehjælp, siger Susanne Larsen og tilføjer:

- Jeg forventer, at der vil være den samme medmenneskelige holdning hos det danske politi, siger Susanne Larsen.

Målet for Dansk Røde Kors, Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp er at sikre, at såkaldte udokumenterede migranter i Danmark får adgang til lægehjælp og andre nødvendige sundhedsydelser.

Organisationerne har i den forbindelse rettet henvendelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet tidligere på måneden, men har nu besluttet at gå videre, efter at ministeriet har meddelt, at man ikke kan reagere på henvendelsen før til januar.

- Men vi vil fortsat søge dialog med myndighederne, for vi mener i bund og grund, at opgaven bør løses af det offentlige, siger Susanne Larsen.