TV: Vores børn vader i kanyler og vat med blod

Beboerne på Vesterbro har i den grad fået nok af de afrikanske pushere - men mest af alt er de rasende på politi og politikere, der lover at gøre en masse, men reelt ikke gør noget som helst ADVARSEL: Voldsomme tv-billeder (mere tv i bunden af artiklen)

Mens billedet af Martin Petersen blev taget til narkotemaet i Ekstra Bladet, stillede en narkoman sig op og fixede. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Mens billedet af Martin Petersen blev taget til narkotemaet i Ekstra Bladet, stillede en narkoman sig op og fixede. (Foto: Thomas Lekfeldt)

HJÆLP OS: Har du viden om pusherne eller politiets 'arbejde' på Vesterbro, så send os en mail eller SMS/MMS til 1224 - HUSK at Ekstra Bladet beskytter sine kilder, hvis de har brug for anonymitet

Forestil dig en hverdag, hvor pushere igen og igen og igen tilbyder dig og dine teenage-børn stoffer på gaden foran dit hjem. Forestil dig at køre de mindste i vuggestue og børnehave, mens pushere sælger løs af deres narkotika - og narkomanerne blødende stikker sig selv for at få dagens første fix.

Politiet gør ingenting
På Vesterbro er indbyggerne i området ved Istedgade for længst holdt op med at forestille sig noget som helst. For dem er det hverdag - hver dag.

Og frustrationerne over myndighedernes manglende indsats over for både de kriminelle afrikanske pushere - og de syge narkomaner - har aldrig været større end i dag:

- Politiet lever ikke op til deres ansvar, når pusherne får lov til at sælge deres stoffer i fred, mener Martin Petersen, der er en af de mange beboere, Ekstra Bladet har talt med.

DELTAG I DEBATTEN: Klik ind på dagens leder og giv din mening om sagen til kende

- Nogle gange har jeg lyst til at tage et jagtbevær og skyde dem (pusherne/red.), lyder det opgivende fra Martin Petersen.

Frustrationen bliver ikke mindre af, at da Ekstra Bladet skal tage et foto af Martin Petersen til avisens tema om den frie handel med stoffer på Vesterbro. Midt i fotograferingen stopper en narkoman nemlig op i baggrunden og begynder at 'skyde sig selv' med stoffer.

Der er brug for fixerum - nu
- Politikerne burde sørge for fixerum forksellige steder i byen, så ikke alle narkomaner og pushere invaderer vores gade, mener Martin Petersen.

I tv-klippet herover kan du møde flere andre beboere, der fortæller om en hverdag præget af stor utryghed. Også selvom den lokale politistation ligger lige midt i Danmarks største handelssted for hårde stoffer.

For politiet gør absolut ingenting, kan både Ekstra Bladet og beboerne dokumentere.

Se den afslørende tv-reportage fra Vesterbro her:

</p><p><i><b>Mere TV: Her overfalder pusher Ekstra Bladets fotograf:</b></i></p><p><iframe src="http://ekstrabladet.tv/share/?id=1473406" width="600" height="374" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" scrolling="no" /></p>