TV: Komiske Karen tavs - nægter at tale om sit skrald

Nu handler det om at få vendt en dårlig sag til noget helt andet - det er tilsyneladende filosofien hos miljøministerens spindoktor, der torsdag aften fik Karen Ellemann til at klappe i over for kritiske spørgsmål

Her ankommer en helt tavs Karen Ellemann, der også nægtede at tale med Ekstra Bladets chefredaktør i direkte tv-show. (Foto: ekstrabladet.tv)
Her ankommer en helt tavs Karen Ellemann, der også nægtede at tale med Ekstra Bladets chefredaktør i direkte tv-show. (Foto: ekstrabladet.tv)

SE OGSÅ: Gal i skralden - fingrene væk fra mit affald
LEDER: Karens køkkenmødding
LÆS OGSÅ: Er Karen årets torsk?

Der var ikke meget komik at få ud af Karen, da landets miljøminister torsdag aften tog på rundtur til de store tv-medier for at tale ud om, hvor frygtelig Ekstra Bladet er.

Avisen afslørede tidligere på dagen, hvordan ministeren med den ene hånd afklapser danskerne for at få dem til at sortere deres afffald miljørigtigt. Og med den anden kyler sit eget skrald ud med løs hånd. Avisen har fundet alt fra batterier fyldt med tungmetaller, elpærer og plastikaffald, der hører alle andre steder hjemme end i miljøministerens affaldsspand.

Tog bagudgangen
Men Karen Ellemann (V) har i den grad IKKE lyst til at tale om, hvad sagen handler om. Med hjælp fra en emsig spindoktor forsøger hun at holde kritiske spørgsmål ud i strakt arm, mens hun lader journalister - der vil tale om Ekstra Bladets metoder - spørge løs.

Det slog nu hverken Ekstra Bladet eller dets ansvarshavende redaktør Poul Madsen ud, da han torsdag - som Karen Ellemann skulle - skulle ind i TV2´s aftenshow 'Go Aften Danmark'.

På forhånd havde ministeren afvist at diskutere med Poul Madsen - hun sad i en sofa og fortalte om sit syn på sagen uden at forholde sig til sin dobbeltmoral i miljøspørgsmål. Imens ventede Poul Madsen ved et andet bord i studiet. Og mens han svarede, sneg hun og spindoktoren sig ud af en bagudgang i Tivoli, hvor tv-showet for tiden optages.

Ynkelig minister
Efter den direkte udsendelsen havde Poul Madsen kun hovedrysten til overs for den håndsky minister:

- Hun ville ikke stå til ansvar over for Ekstra Bladets læsere.

- Jeg synes, det er ynkeligt. Men det må folk så selv bedømme, siger Poul Madsen.

Se hele konfrontationen med Karen Ellemann ved tv-showet i klippet herover