Annonce:
Annonce:

Førtidspensionist er dommer i Irak

En dansk-iraker får førtidspension i Danmark samtidig med, at han tjener 23.000 om måneden i Irak.

Dommeren Adel Mohammad  Juan (t.v.) hæver pension i Danmark. (Privatfoto)
Dommeren Adel Mohammad Juan (t.v.) hæver pension i Danmark. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

En 58-årige dansk-iraker, der modtager førtidspension fra Århus Kommune, er samtidig fremtrædende undersøgelsesdommer og vicechefanklager i den nordirakiske millionby Sulaimaniya, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisens oplysninger tjener den 58-årige Adel Mohammad Juan hvad der svarer til 23.000 kroner skattefrit om måneden som dommer i Irak.

En indtægt han ikke har opgivet til de danske myndigheder, hvilket er i strid med Skats regler om, at indtægter fra Irak skal beskattes i Danmark, skriver Ekstra Bladet.Læs mere i dagens udgave af Ekstra Bladet eller i eBladet.Samtidig betyder hans høje løn i Irak, at hans førtidspension i Danmark skal reduceres kraftigt eller helt bortfalde.

Annonce:

- Det er et groft eksempel på socialbedrageri, og det er jo ekstra foruroligende, at der er tale om en ansat inden for retssystemet, siger Peter Møller, konsulent i kontrolenheden i Frederiksberg Kommune og en af landets førende eksperter.

Sagen kommer mindre end en måned efter, at regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at skærpe indsatsen mod socialbedrageri yderligere. - Men det viser jo bare nødvendigheden af, at der ikke skal slækkes på det her arbejde rundt omkring i kommuner, skat og politi, siger Peter Møller til Ekstra Bladet.

Den 58-årige dansk-iraker ønsker ikke at kommentere sagen overfor avisen.

Hammeren falder
Adel Mohammad Juan er den seneste i rækken af sociale bedragere, som Ekstra Bladet har afsløret. I oktober faldt hammeren over for seks dansk-irakere, som Ekstra Bladet sidste år afslørede i at leve et hemmeligt dobbeltliv, hvor de tjente fyrsteligt på magtfulde positioner i Irak samtidig med, at de fik sociale ydelser herhjemme.

Annonce:

De seks socialbedragere har i efteråret fået færdigbehandlet deres sager af SKAT, og de bliver mødt af et gigantisk skattesmæk for de indtægter, de har holdt skjulte for de danske myndigheder.

I følge Ekstra Bladets oplysninger drejer det sig om samlet ca. 10 mio. kr. kroner, som SKAT gør krav på.

Herudover skal dansk-irakerne også tilbagebetale flere millioner kroner i sociale ydelser, som de uberettiget har modtaget af deres hjemkommuner.Læs mere i dagens udgave af Ekstra Bladet eller i eBladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: