Annonce:
Annonce:

Dobbeltmoral i Apples Disneyland

Hvis du er ' stor nok', er der fri adgang for patter og blottede brystkasser i Apples App Store - andre med samme indhold får et nej

Der er ingen plads til Side 9-pigen i Steve Jobs univers. Andre kvinder - og patter - har derimod fri adgang. Hvem sagde dobbeltmoral? (Tegning: Morten Ingemann)
Der er ingen plads til Side 9-pigen i Steve Jobs univers. Andre kvinder - og patter - har derimod fri adgang. Hvem sagde dobbeltmoral? (Tegning: Morten Ingemann)
Annonce:
Følg Samfund

LÆS OGSÅ:Homobilleder helt o. k. i Apples butik
KOMMENTAR:Vi har ikke brug for en amerikansk nanny

Var det noget med et program, hvor du kan plotte dit seneste knald ind på et kort - og beskrive, hvor god sex du har haft? Hvad med et pornografisk månedsmagasin for bøsser? Eller dagens ( engelske) avis med bryster i X-large?

Værsgo. Kom bare ind i Apples elektroniske butik, der kan fylde din iPhone, iPod eller iPad op med erotik.

For selv om firmaet - med guruen Steve Jobs i spidsen - prædiker moral i sin forretning, er virkeligheden en ganske anden.

Ignorerer dansk kritik
Steve Jobs, der privat er Disneys største aktionær, er det tætteste, man kommer på en gud i teknikverdenen. Og netop som Gud forsøger han at begrænse alt, der ligner kritik eller forkert indhold i de apparater, han tjener milliarder af dollar på. Så længe kunderne bare ukritisk betaler, skider Apple på resten:

Annonce:

- De vil aldrig erkende, at de tager fejl, fortæller Brian Dixen, der leder det danske magasinforlag Mediaprovider.

Firmaet udgiver it-blade som Mobil, Zoom og Gear. Og alle er relevante for ham at sælge elektronisk via Apples populære apparater. Men Steve Jobs har sagt nej tak til det seneste, fordi det handler om en konkurrent:

- Vi har netop udgivet et magasin om Android-styresystemet, som er konkurrent til Apple . Det magasin kan vi ikke få ind i App Store.

- Apple misbruger sit monopol, mener Brian Dixen.

Ja og nej til bryster
På Ekstra Bladet har bladsalgsdirektør Ole Sloth også haft Apple ubehageligt tæt på livet, da firmaet først sagde nej til en iPhone-app og senere en iPad-app med Ekstra Bladet ' indbygget': - De er meget udspekulerede hos Apple . De nøjes nemlig med at ringe og give afslag. På den måde er der ikke noget skriftligt bevis for, hvad der er sagt og gjort.

Annonce:

- Selv om Ekstra Bladet siden 1904 helt lovligt er udkommet i Danmark, siger Apple , at Side 9-pigen skal fjernes, før avisen kan komme ud som app, forklarer Ole Sloth, der kalder Apples politik ' frustrerende og gak':

- I England udkommer The Sun - der er helt magen til Ekstra Bladet - hver dag hos Apple med en pige som vores. Eneste forskel er, at hun er på side 3 - og har større patter!

Hos Mediaprovider har man samme erfaring: Apple ringer fra Californien med et afslag. Bagefter ignorerer det alle henvendelser og protester.

- Men jeg kender dem jo.

Så jeg er ikke overrasket over, at de ignorerer os, siger Brian Dixen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: