Annonce:
Annonce:

Lene E. spørger ikke USA om dokumenter

Udenrigsministeren vil ikke bede USA om at få udleveret de dokumenter, som USA har. Enhedslisten kritiserer

Annonce:
Følg Samfund

Regeringen ønsker ikke at se de dokumenter, der ligger hos WikiLeaks og handler om danske forhold. Og regeringen afviser også at kommentere enkelte dokumenter om Danmark, som måtte komme fra WikiLeaks.

Det oplyser udenrigsminister Lene Espersen (K) efter et møde i Udenrigspolitiske Nævn.

Det seneste lækage fra WikiLeaks er indberetninger fra amerikanske ambassader til Washington. 297 af dokumenterne stammer fra den amerikanske ambassade i Danmark, men de er endnu ikke offentliggjort af WikiLeaks. Lene Espersen siger dog, at hun ikke er interesseret i at få fat i dokumenterne.

- Nej, det er jeg ikke. Det er amerikanske dokumenter og ikke danske dokumenter. Dem har jeg ikke tænkt mig at bede om.

Spørgsmål: Hvorfor ikke?

- Jeg mener ikke, at amerikanske indberetninger fra en ambassade til administrationen er noget, som vi skal dykke ned i og kigge på.

Spørgsmål: Er du ikke nysgerrig?

Annonce:

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er ret sikker på, at der kommer dokumenter frem, og jeg mener, at det kan være skadeligt for diplomatiet, at dokumenter, der ikke var tiltænkt offentligheden, kommer frem, siger Lene Espersen.

Hun siger også, at regeringen nægter at kommentere dokumenter, der måtte komme fra WikiLeaks.

- Det er interne amerikanske dokumenter. Det er ikke noget, jeg vil kommentere i offentligheden, siger udenrigsministeren, der kritiserer, at WikiLeaks lækker dokumenterne.

Enhedslistens medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Frank Aaen, kritiserer, at regeringen ikke forsøger at få fat i dokumenter.

- Jeg er meget forundret over, at regeringen ikke har forsøgt at få flere informationer om, hvad der ligger, og hvad der kan forventes at komme. Det kan dreje sig om krigsførelse i Afghanistan, overflyvning med CIA-fly, eller, som det nu viser sig i Sverige, udlevering af persondata til USA. Det er vigtige oplysninger, siger Frank Aaen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: