Politiskole aflyser hold på grund af SU

Politiforbundet advarer nu om, at indførelsen af SU til politielever betyder, at uddannelsen af nye politifolk forsinkes

Politikernes beslutning om at indføre SU til eleverne på Politiskolen betyder nu, at et helt hold nye politibetjenten bliver forsinket i deres uddannelse.

For der er så mange uklarheder i den nye aftale, at der ikke bliver oprettet noget februarhold på skolen. Det skriver bladet Dansk Politi.

- Der er ekstremt meget, der er uafklaret. Der er flere spørgsmål end svar lige nu, uddyber Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundets Uddannelses- og Ansættelsesudvalg.

Som han ser det, er der allerede nu for mange opgaver til for få folk. Og når et hold på Politiskolen droppes, så rimer det også dårligt med politikernes ønske om, at der skal flere politifolk på gaden.

De betjente, der skulle starte på februarholdet, har bestået deres optagelsesprøve. De går nu og venter på at få vide, hvornår de kan begynde uddannelsen. Claus Oxfeldt er bekymret ved tanken om, at de finder noget andet at lave.

- Det er da en risiko, der er, for en del af dem. I forvejen har indførelsen af SU gjort det sværere at rekruttere, siger han.

Blandt de ting, som der skal styr på, før der igen kan optages elever på Politiskolen, er eksempelvis, om det skal betragtes som en arbejdsulykke, hvis der sker noget med betjentene, mens de er på SU.

Og det skal også afklares, hvordan de skal honoreres, hvis de kaldes ind for at hjælpe ved store politiaktioner som statsbesøg.

Folketingets partier ventes snart at godkende den finanslov, der betyder, at politieleverne fremover skal på SU i stedet for løn.