Pas på istapper og tøsne

På grund af tøvejret begynder meldingerne om farlige istapper og tøsne igen i dag at tikke ind hos politiet. Københavns og Østjyllands Politi opfordrer ejere til at tjekke deres bygninger

Husk at kigge op, når du bevæger dig rundt undefor. Der kan være fare for, at istapperne falder ned. (Foto: Kristian Linnemann)
Husk at kigge op, når du bevæger dig rundt undefor. Der kan være fare for, at istapperne falder ned. (Foto: Kristian Linnemann)

Husk at tjekke din ejendom for istapper og tøsne, det kan nemlig være livsfarligt, hvis det falder ned i hovedet på folk. Sådan lyder opfordringen fra politiet igen i dag.

I København er der fortsat flere fortove, der er afspærret på grund af fare for, at istapper og tøsne falder ned. Og i takt med at tøvejret kommer, begynder meldingerne at tikke ind hos Københavns Politi.

- Det er begyndt nu igen. Der er lidt stilstand her om formiddagen, fordi det stadigvæk er frostvejr, men så begynder det at tø, og så begynder meldingerne at komme igen, forklarer den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Erik Gøtje Larsen.

Tøsne og istapper resulterede i går i, at to personer måtte en tur på skadestuen. De var heldige og slap med skræmmer.

- Hvis du får sådan en istap eller gang sne, det kan man dø af. Nå tøsneen kommer oppe fra femte sal, og der er en vis fart på, så kan det godt gøre ondt, forklarer Erik Gøtje Larsen.

Husk at tjekke din ejendom
Også hos Østjyllands Politi er man opmærksomme på istapperne.

- Hvis det har været frostvejr, og der har været istapper, og det begynder at tø, så skal man i hvert fald sørge for at passe på sig selv, når man går rundt, forklarer vagtchef hos Østjyllands Politi, Peter Hunniche.

I dag er de dog ikke rykket ud på grund af tøsne eller istapper. I stedet har bekymrede borgere ringet ind for at finde ud af, hvem der har ansvaret for at sikre bygningerne.

- Det vil altid være en god ide, at man lige tjekker, at sne og istapper ikke falder ned i hovedet på dem, der går fordi. Hvis der er risiko for det, så skal man lige stille et stykke træ eller plastik og binde op på en snor, så folk ikke går lige under det, forklarer Peter Hunniche.