Kemiske Karen håber giftskibet stopper

Miljøministeren siger, at hun har truffet en politisk, ikke en saglig beslutning for at standse giftskibet.

Miljøminister Karen Ellemann (V) håber, at det australske firma Orica vil følge hendes ønske om at standse skibet med giftig HCB, som skulle til destruktion i på Kommunekemi Nyborg.

Hun understreger, at det er hendes egen politiske beslutning, som er begrundet af utrygheden i befolkningen, og ikke af politisk pres.

- Det er ikke et spørgsmål om mandater, siger Karen Ellemann.

LÆS OGSÅ: Nyborg er lettet over stop af giftskib

Ekstrem utryghed
- Jeg viser handlekraft og anmoder miljøstyrelsen om at kontakte Orica og orientere om den politiske situation og viderebringe mit ønske, siger ministeren, og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at Orica har det som jeg, at det skal ske på en tryg måde, siger hun og henviser til at Greenpeace og andre har truet med sabotage mod skibet.

- Der er en ekstrem utryghed i befolkningen, siger miljøministeren.

LÆS OGSÅ: Kemiske Karen får stoppet skibet

Ingen fejl
Hun afviser, at der er begået fejl i sagen, og fastholder dermed, at det var fuldt forsvarligt at give grønt lyst for den omstridte transport af giften fra Australien til Danmark.

- Der er ingen saglige ting i sagen, som skulle begrunde, at det ikke er i orden. Jeg træffer en politisk beslutning. Den er ikke sagligt begrundet, fastslår Karen Ellemann.