- Måske er det bare toppen af isbjerget

NASAs fund kan være det første af flere 'nye' former for liv, siger dansk astrofysiker

GFAJ-1 hedder den nye livsform. Den er udvundet af mudderet fra den giftige sø Mono Lake. Mikroben lever af arsenik. (Foto: NASA
GFAJ-1 hedder den nye livsform. Den er udvundet af mudderet fra den giftige sø Mono Lake. Mikroben lever af arsenik. (Foto: NASA

- Det her skaber nye muligheder for at lede efter liv, siger astrofysiker fra Tycho Brahe Planetariet, Michael Linden-Vørnle.

Her til aften har NASA offentliggjort en ny livsform, der kan bruge giften arsenik som byggesten. Noget, forskerne tidligere har ment, var fuldstændigt umuligt.

LÆS OGSÅ: NASA bekræfter: Det er 'nyt' liv

Andre muligheder
- Vi får helt andre muligheder, både når vi skal lede efter liv her på jorden, men også når vi leder efter liv andre steder, forklarer MIchael Linden-Vørnle.

- Vi har designet vores udstyr, så vi leder efter liv, der ligner det, vi kender. Måske er det nye liv bare toppen af isbjerget – der kan jo være liv flere steder, hvor vi ikke forventer det, siger Michael Linden-Vørnle.

Han vil ikke afvise, at vi allerede er stødt på nyt liv væk fra jorden uden at vide det.

LÆS OGSÅ: NASA: Der er liv på ....jorden

Kan skaffe mad
Ifølge Michael Linden-Vørnle har fundet også perspektiver i sammenhænge, vi ikke umiddelbart ville gætte på.

- Vi har brug for en masse mad for at brødføde jordens befolkning, og det skal jo bruge forsfor til. Tænk, hvis vi i fremtiden kan konstruere planter, der lever af arsenik, siger Michael Linden-Vørnle.