Vejr: Bedring på vej - men bidende koldt

Vintervejr rammer det sydøstlige Danmark hårdt. På Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster rammes man af snestorm

Veret bliver bedre i aften og i nat - men kulden fortsætter ugen ud.  (Foto: Nanna Kreutzmann)
Veret bliver bedre i aften og i nat - men kulden fortsætter ugen ud. (Foto: Nanna Kreutzmann)

Vintervejret fortsætter torsdag med at lamme store dele af trafikken - især i det sydøstlige Danmark. Men der er bedring på vej, siger vagthavende meteorolog Jesper Eriksen hos DMI.

- Der kommer ikke den store forandring i vejret. Men vinden vil løje af på Møn og Falster i løbet af torsdag eftermiddag, siger han.

Det både blæser og sner på Sydsjælland, på Falster og Lolland. Og det betyder, at det er vanskeligt at holde vejene fri for sne.

Se vejr-udsigten på vejret.dk!

- Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster får noget, der minder om snestorms-agtige tilstande. Der ligger sne dernede i forvejen, så det bliver ret kaotisk på de kanter, siger Jesper Eriksen og fortsætter:

- Resten af Sjælland får lidt smådrys. Men stadig med jævn til hård nordøstlige vind, så den gamle sne kan fyge. Og længere mod nord og vest er der især mulig for spredte snebyger ved østkysten.

Samme vejr resten af dagen
Der hvor snebygerne falder nu, vil de også falde resten af dagen.

- Der kommer generelt ikke den store forandring i vejret i løbet af torsdagen. Man kan sige, at det vejr, der er udenfor vinduet lige nu - det vil vare ved resten af dagen, siger Jesper Eriksen.

Mere vintervejr til Bornholm
Ud på aftenen og i nat vil vinden løje af. Dog ikke på Bornholm, der har mere i vente.

- I morgen vil der være jævn til hård vind her, så det barske vintervejr fortsætter på Bornholm. I resten af landet vil der blive roligere vindforhold, siger vagthavende meteorolog.

Lørdag morgen vil det være bidende koldt. Der er lovet 10 til 15 graders frost - og lokalt kan det blive koldere.