Europæiske gidsler frigivet efter fire måneder i Yemen

Efter mere end fire måneder i fangenskab hos klanfolk i Yemen er tre europæiske gidsler frie igen

Et finsk par og en østrigsk mandlig studerende, der for mere end fire måneder siden blev bortført i Yemen, er nu frigivet, fortæller en højtstående yemenitisk embedsmand.

De tre gidsler, der blev bortført af klanfolk i Yemens hovedstad, Sanaa, den 21. december sidste år, er torsdag blevet overdraget til myndighederne i nabolandet Oman, fortæller embedsmanden.

Gidslerne blev sat på fri fod i byen Hawf ved grænsen til Oman natten til torsdag efter en mægling mellem myndighederne i Oman og bortførerne, siger en kilde til nyhedsbureauet Reuters.

Han tilføjer, at der er blevet betalt en ukendt sum penge for deres løsladelse.

- Myndighederne i Oman gennemførte et mæglingsforsøg og har betalt en løsesum for at få gidslerne fri, siger kilden, der afviser at oplyse om, hvor stort et beløb der er tale om.

De tre blev bortført af maskerede og bevæbnede mænd i en elektronikbutik i Sanaa. I løbet af de fire måneder i fangenskab er gidslerne blevet flyttet til forskellige opholdssteder rundt omkring i Yemen.

Det blev tidligere på året rapporteret, at bortførerne havde solgt gidslerne til islamistiske oprørere med al-Qaeda-tilknytning, men i februar blev et videoklip offentliggjort på internetsiden YouTube, hvor man kunne se den østrigske studerende.

Med en pistol rettet mod hovedet fortæller han, at bortførerne truer med at slå ham ihjel, hvis ikke Østrig, Yemen og EU indfrier kravet om løsepenge.

I slutningen af marts holdt den finske udenrigsminister, Erkki Tuomioja, samtaler med præsident Abdrabuh Mansur Hadi i Sanaa om gidslerne. Men om det er disse samtaler, der har ført til frigivelsen, vides ikke.

Bortførelser af vesterlændinge forekommer sporadisk i Yemen. For det meste er der tale om bortførelser udført af militante fra al-Qaeda og klanfolk.

0 kommentarer
Vis kommentarer