Ny formand og alt bliver ved det gamle

Der er en ny mand ved roret for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, alligevel vil han absolut ikke ændre noget som helst

Esben Kristensen er DNSB's nye formand. (Foto: dnsb.info)
Esben Kristensen er DNSB's nye formand. (Foto: dnsb.info)

Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse får ganske vidst et nyt ansigt udadtil, efter at Nazi-Jonni har besluttet sig for at stoppe.

Den nye leder, Esben Kristensen, har dog ingen planer om at revolutionere bevægelsen. Tværtimod. Han regner med, at alt bliver ved det gamle.

- Jeg tror, det bliver meget det samme de første år i hvert fald. Det kører meget fint, som det gør i øjeblikket, og vi holder de gode takter, forklarer 41-årige Esben Kristensen.

Vil bidrage med kontinuitet
Han har været medlem af bevægelsen i mere end tyve år og har altså ingen planer om at hive nye mærkesager op af bagagen. Til spørgsmålet om, hvad han kan bidrage med, er svaret:

- Med kontinuitet, at bevægelsen fortsætter til trods for, at Jonni har valgt at stoppe. Og selvfølgelig har jeg også en lang erfaring med de her mennesker og med den nationale scene i Danmark.

Han er dog ret sikker på, at han ikke kommer til at markere sig mere i medierne, end den forhenværende leder Jonni Hansen, der er dømt for vold to gange.

- Det er svært at markere sig mere, så det vil nok blive noget af det samme, forklarer han.

Hver sin facon
Men selvom Esben Kristensen påpeger, at Jonni og han har hver sin facon, vil det altså ifølge ham selv ikke havde nogen som helst indflydelse på bevægelsen.

- De aktiviteter, vi vil foretage os, vil nok blive meget det samme. Det kan godt være, at det bliver et andet ansigt, men det vil nok fortsætte som hidtil, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer