Nazi-Jonni stopper som formand

Tyve år i front for de danske nazister må være nok, mener Jonni Hansen

Nazi-Jonni trækker sig fra formandsposten i DSNB, og overlader roret for Danmarks nazister til Esben Kristensen. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Nazi-Jonni trækker sig fra formandsposten i DSNB, og overlader roret for Danmarks nazister til Esben Kristensen. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)

Dansk nazisme får nyt ansigt udadtil.

Det blev besluttet, da toppen af poppen i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse var indkaldt til rådslagning i weekenden.

Her kom det frem, at den mangeårige formand Jonni Hansen - kendt som Nazi-Jonni - tral sig fra posten som formand i partiet.

- Jeg har været i front i mere end tyve år som formand, og jeg har været aktiv i bevægelsen i mere end 25 år. Det er på tide, der kommer nye krafter til, siger en afklaret Jonni Hansen til ekstrabladet.dk.

God ven ved roret
Ny mand i front for den ariske bevægelse, er det mangeårige medlem Esben Kristensen.

- Jeg har kendt Esben gennem mange år, han er en god kammerat, og jeg er helt tryg ved at overlade roret til ham. Han er trofast overfor bevægelsen og den nationalsocialistiske ideologi, siger Nazi-Jonni.

45-årige Jonni Hansen beggrunder beslutningen om sit 'meget udramatiske' karrierestop med 'personlige årsager', men vil ikke komme nærmere ind på, hvad det vil sige.

- Jeg skal nu bruge min tid på mine interesser og min kæreste.

Jonni Hansen er dømt for vold to gange. I 1999 fik han halvandet års fængsel for bevidst at påkøre og kvæste nogle autonome foran Nazi-borgen på Hundige Strandvej syd for København.

Han fik 60 dages fængsel for at slå en politibetjent de 18. august 2007 ved en Hess-march i Kolding til minde om den nazistiske leder Rudolf Hess.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri