Annonce:
Annonce:

Irakiske bedragere får skatteregning på 10 mio. kr.

Efter Ekstra Bladets afsløringer: Irakere skal betale 10 millioner kroner tilbage i skat

Danmark har en regning til en række irakere. (Foto: Lars Skaaning, Jakob Jørgensen, Kurdistans Parlament, Benjamin Kürstein)
Danmark har en regning til en række irakere. (Foto: Lars Skaaning, Jakob Jørgensen, Kurdistans Parlament, Benjamin Kürstein)
Annonce:
Følg Samfund

Nu falder hammeren overfor seks dansk-irakere, som Ekstra Bladet sidste år afslørede i at leve et hemmeligt dobbeltliv, hvor de tjente fyrsteligt på magtfulde positioner i Irak samtidig med, at de fik sociale ydelser herhjemme.

De seks socialbedragere har netop fået færdigbehandlet deres sager af SKAT, og de bliver mødt af et gigantisk skattesmæk for de indtægter, de har holdt skjulte for de danske myndigheder.

I følge Ekstra Bladets oplysninger drejer det sig om samlet ca. 10 mio. kr. kroner, som SKAT gør krav på. Herudover skal dansk-irakerne også tilbagebetale flere millioner kroner i sociale ydelser, som de uberettiget har modtaget af deres hjemkommuner.

Kravet om tilbagebetaling af de mange millioner kroner kommer efter et længere sagsforløb, fortæller kontorchef i Skats koncerncenter Niels Anker Jørgensen.

- Det har været omfattende, fordi vi har skullet hente oplysninger i udlandet om blandt andet indtægts- og fradragsforhold fra diverse kilder. Men det er lykkes og har altså nu resulteret i, at vi har kunnet rejse et specifikt krav i de enkelte sager, som samlet set er i millionklassen, siger han.

Ifølge CPR-registret er flere af irakerne udrejst fra Danmark til Irak efter Ekstra Bladets afsløringer, men det får ikke SKAT til at opgive at kræve pengene ind, forsikrer Skatteminister Troels Lund Poulsen(V).

- Vi vil forsøge at fange dem og få dem inddrevet selv om, det kan blive svært. Hvis de dukker op på dansk territorium, så skal de forfølges benhårdt. Og det er jo før lykkes for SKAT at inddrage penge, der umiddelbart var svære at få fat, siger han.

Læs mere i dagens udgave af Ekstra Bladet eller i eBladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: