Trut-trutte..... ups!

Det norske forsvars musikkorps bommede alvorligt i det, da de skulle spille den schweiziske nationalsang ved statsbesøg - ingen aner, hvad de spillede

Den schweiziske nationalsang skulle have klinget så smukt i efterårsluften, da præsident Doris Leuthard trådte ud på slotspladsen i Oslo. Det var det bare ikke! (Foto: ZumePress)
Den schweiziske nationalsang skulle have klinget så smukt i efterårsluften, da præsident Doris Leuthard trådte ud på slotspladsen i Oslo. Det var det bare ikke! (Foto: ZumePress)

Det var bestemt ikke tonerne til den schweiziske nationalhymne, der kom ud af instrumenterne, da det norske forsvars musikkorps stemmede i og spillede op for den schweiziske præsident Doris Leuthard.

Det var helt tydeligt at se på ansigterne af de fremmødte schweizere på slotspladsen i Oslo. De anede ikke, hvad det var for en melodi soldaterne truttede - men nationalsangen var det i hvert fald ikke.

Du kan se og høre den falske nationalsang på vgnett.no.

Desværre kommer man ikke tættere på en opklaring af, hvilken sang, de så spillede, ved at spørge musikerne. De var også helt blanke på, hvilket nummer de havde hyldet den schweiziske præsident med.

Et forsøg mere
Men musikkorpset havde ikke lang tid til at pleje de røde ører. For allerede halvanden time efter skulle de forsøge sig med nationalsangen, der iøvrigt har titlen Salme, igen.

- Rækker det at øve halvanden time, major Rune Wiik?, spurgte vg.nett talsmanden for orkestret.

- Vi skal nok få det på plads, ja. Det er forsvarets stabsmusikerkorps, der er tale om, og vi er det bedste orkester i landet, så dette klarer vi, sagde majoren, der iøvrigt synes, det er temmeligt flovt, at de orkestret har rod i deres nodearkiver og lover nu, at procedurerne bliver ændret.

- Der er sket et svigt, siger han.

Men han er ikke den eneste, der synes, at hele miséren er noget pinlig. Kong Harald skulle have beklaget fejlen overfor Doris Leuthard, oplyser kongehusets kommunikationschef Marianne Hagen.

Til stede ved fadæsen var kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Den schwieziske præsident Doris Leuthard ankom til Oslo sammen med sin ægtemand torsdag formiddag og bliver i Norge i to dage.

Iøvrigt så lykkedes det for orkestret at ramme rigtigt anden gang.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere