Rekordstor kæmperotte nedlagt i København

Klamt jagttrofæ: 641 gram tungt skadedyr fanget bag supermarked

Morten Groser viser det lodne monsterkræ frem, som hans hunde nedlagde bag et Københavnsk supermarked.(Foto: Kristian Linnemann)
Morten Groser viser det lodne monsterkræ frem, som hans hunde nedlagde bag et Københavnsk supermarked.(Foto: Kristian Linnemann)

Så bliver de forhåbentligt ikke større.

En Københavnsk skadedyrsbekæmper satte i går en ny rekord. Bag et Københavnsk supermarked nedlagde hans hund Wilma en kæmperotte på 641 gram.

– Jeg har ikke før hørt om så stor en rotte i Danmark, siger en af landets fremmeste eksperter på området, Jens Lodahl fra Skadedyrslaboratoriet under Århus Universitet.

Præcis, hvor det lodne lokum af et pelsdyr blev nedlagt, vil skadedyrsbekæmperen, Morten Groser fra firmaet Anti Cimex, ikke fortælle.

Det var den to år gamle Wilma af racen dansksvensk gårdhund, der nedlagde rotten.

– Egentlig var vi ude i varegården i et andet ærinde, da mine hunde hørte det pusle under en container. Den ene hund skræmte rotten ud, mens den anden dræbte rotten, der er af hunkøn, forklarer skadedyrsbekæmperen.

Rekorden bliver i familien
Dermed overtog Wilma titlen som rekordindehaver fra sin mor, Olia, der for godt fem år siden nedlagde en rotte på 580 gram.

Olja kan dog også smykke sig med lidt af rekordguldstøvet. For det var hende, der skræmte rotten ud til Wilma.

Rotten gav sig dog ikke uden kamp. Selv om hele episoden kun varede tre-fire sekunder, nåede rotten at bide sig fast i Wilmas læderhalsbånd, så det røg af, før Wilma fik rusket hunrotten så voldsomt, at den knækkede nakken.

Det er ikke helt ufarligt at kæmpe med rotterne.

For nogle år siden blev Olia smittet med leptospirose - også kaldet Vejls syge - efter et rottebid.

Derefter måtte hun indlægges på et dyrehospital i tyve dage med lever- og nyresvigt. Hunden fik blodtransfusioner og overlevede på et hængende hår.

Specialtrænede hunde
Både Olia og Wilma er specielt opdrættede til at jagte rotter.

– De er trænet efter samme principper som politiet sportræner deres hunde efter, forklarer Morten Groser.

Han forklarer, at de de seneste dages voldsomme skybrud, der oversvømmede kloakerne, har været med til at skylle rotterne op til jordens overflade.

Groser forklarer, at rotter i Danmark normalt vejer op til 400 gram. Ind i mellem når de op på et halvt kilo, men det hører til sjældenhederne.

Den største rotte, skadedyrseksperten Jens Lodahl, kender til vejede omkring 700 gram - så Wilma og Olia er ikke så langt igen fra verdensrekorden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere