Annonce:
Annonce:

Aflivningstruede kamphunde får ny race

Ejere af kamphunde ændrer på hundenes racepapirer - så behøver hundene ikke gå med mundkurv, og hvalpene undgår dødssprøjte

Hvis der fifles med registreringen, kan kamphundehvalpe undgå aflivning. (Arklivfoto: Stine Bolther)
Hvis der fifles med registreringen, kan kamphundehvalpe undgå aflivning. (Arklivfoto: Stine Bolther)
Annonce:
Følg Samfund

Hvalpe kan undgå aflivning, og voksne kamphunde kan slippe for mundkurv, hvis ejeren fifler med registreringen af hundenes race. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Siden den nye hundelov trådte i kraft 1. juli og gjorde 13 hunderacer ulovlige, har Dansk Hunderegister oplevet flere eksempler på voksne muskelhunde, der omregistreres, så de ikke længere tilhører en af de ulovlige hunderacer.

Nødt til at tage det for gode varer
- Vi har omregistreret racen på en håndfuld hunde, siden loven trådte i kraft. Hvis dyrlægen skriver, at hundens race blev registreret forkert i første omgang, er vi nødt til at tage det for gode varer, siger Ivan Nørgaard, sekretariatschef i Dansk Hunderegister.

Også ejere af nyfødte hvalpe, der tilhører en ulovlig race, kan omgå loven ved at få hunden registreret som en anden og lovlig race.

- Loven kan blive nærmest umulig at håndhæve, og vi mener slet ikke, at den virker i forhold til at begrænse angreb fra kamphunde. Tværtimod mener vi, at den har en masse bivirkninger, som går ud over den almindelige hundeejer, siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Arne Skjoldager.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: