Annonce:
Annonce:

Vestas får kæmpeordre til USA

En ny stor ordre på 190 vindmøller til Californien hjælper Vestas i mål i 2010. Møllerne skal produceres i USA, og de første 50 skal sættes i sving i år.

Annonce:
Følg Samfund

Ordrebogen hos Vestas er ved sprænges. Onsdag kunne vindmølleproducenten offentliggøre en bestilling i den helt store ende af skalaen: Selskabet skal levere 190 møller med en samlet kapacitet på 570 megawatt til en møllepark i USA.

Denne ordre er så stor, at den kan indbringe Vestas over fire milliarder kroner, skriver RB-Børsen. Ordren er den største til et enkelt projekt i selskabets historie, men var ventet, eftersom rygter om den i sidste uge fik Vestas-aktien til at suse i vejret.

Møllerne skal stå nær Tehachapi i Californien, og de leveres til selskabet Terra-Gen's Alta Wind Energy Center.

Ordren vil hjælpe den danske vindmøllegigant til at nå sine finansielle mål for 2010, da møllerne skal leveres i år, og de første 50 ventes sat i drift inden nytår. Vingerne på de resterende 140 møller skal efter planen snurre i løbet af første halvår af 2011. Vestas skal også stå for service og vedligeholdelse af vindmøllerne i fem år.

Møllerne skal fremstilles lokalt i Colorado, USA, hvor Vestas har både en vingefabrik i Windsor og en tårnfabrik i Pueblo.

Onsdagens ordre til Vestas er den ottende nordamerikanske, som er annonceret i 2010. Fordelt på fire forskellige mølletyper udgør ordrerne en kapacitet på 1336 megawatt, oplyser selskabet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: