Annonce:
Annonce:

Soldater forlader Afghanistan i utide

198 danske soldater er på 2 1/2 år blevet hjemsendt fra Afghanistan før tid. Mange af dem burde aldrig have været sendt af sted, vurderer militærpsykolog

Knap 200 soldater bliver sendt hjem før de har gjort deres arbejde færdigt i Afghanistan. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
Knap 200 soldater bliver sendt hjem før de har gjort deres arbejde færdigt i Afghanistan. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
Annonce:
Følg Samfund

Hvert halve år drager et nyt hold danske soldater til Afghanistan, men hver gang må omkring 40 af dem sendes hjem fra missionen før tid.

Det viser nye tal fra Forsvarets Personeltjeneste, skriver dagbladet Information. Tjenesten har beregnet, hvor mange soldater der siden august 2007 er blevet repatrieret, som de uplanlagte hjemsendelser betegnes i fagjargonen.

I gennemsnit forlader syv soldater Afghanistan om måneden, viser opgørelsen, der afslører, at især sociale og sygdomsmæssige årsager udløser hjemsendelser.

Det uplanlagte farvel til kammeraterne i krig kan ramme soldaterne hårdt, vurderer militærpsykolog Jørgen Peter Madsen:

- For mange er det et personligt nederlag. Det er unge mennesker, der mister den status, som forbindes med at være sendt ud for at gøre noget for fædrelandet, siger Jørgen Peter Madsen til Information.

Derfor burde forsvaret aldrig have sendt soldaterne i krig i første omgang. En meget stor del af dem kunne have været sorteret fra på forhånd, mener han.

Oberstløjtnant Bjarne Møller hæfter sig ved, at det koster forsvaret ekstra ressourcer, hver gang en soldat må forlade styrken.

Bjarne Møller, der er chef for produktionsdivisionen ved Hærens Operative Kommando, mener dog, at der er tale om begrænsede enkeltsager og kan derfor ikke pege på en samlet årsag til hjemsendelserne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: