Annonce:
Annonce:

Københavnerne sveder mest i varmen

København er landets varmeste sted lige nu, advarer Metereologisk Institut. Glasfacader, bygninger og asfalt hæver temperaturen i byen med to til fire grader

(Foto: Polfoto/Thomas Borberg)
(Foto: Polfoto/Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Samfund

Jyder og fynboer har ikke grund til at brokke sig over den trykkende varme, der har lagt sig over Danmark. Det er nemlig langt varmere at opholde sig i København end i resten af landet, skriver magasinet FoodCulture.

Selv om hovedstadens mange parker og søer samt placeringen ved Øresund er med til at køle byen ned, så ligger temperaturen i hovedstadsområdet for det meste over niveau med resten af Danmark.

- Mit skøn er, at København gennemsnitligt hæver temperaturen i området med to til fire grader, siger klimatolog fra Danmarks Metrologiske Institut, Mikael Scharling til magasinet.

Tæt bebyggede områder som København ligger nemlig under for "Varmeø-effekten". Et begreb der hentyder til storbyers evne til at blive meget varmere end deres opland, og som skyldes de mange glasfacader, bygninger og asfaltbelagte flader, der holder på solvarmen og desuden spærrer vejen for meget af den afkølende vind.

Storbyens forbandelse
- Parker, grønne områder og såkaldt våde overflader er med til at køle byområdet ned, og man kan desuden arbejde med at åbne op for vinden i storbyen, men ’Varmeøeffekten’ er storbyernes forbandelse, påpeger Mikael Scharling.

København har siden 2008 haft en klimastrategi, hvor man vil åbne byen op for vinden. Opførelsen af lommeparker - meget små grønne områder - skal danne vindkorridorer, så man bedre kan køle byen ned. Der er foreløbigt åbnet én lommepark på Odinsgade på Nørrebro og der er planer om to mere.

Se detaljeret vejrudsigt for dit lokalområde på vejret.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: