Annonce:
Annonce:

Briterne er bedst til at pleje døende

Danmark ligger langt nede på listen, når det gælder pleje af døende. Storbritannien er bedst ud af 40 lande. Danmark ligger på en 22. plads

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Storbritannien er førende i verden, når det gælder om at yde kvalificeret pleje til døende. Mange andre rige lande, herunder Danmark, sakker langt bagud i forhold Storbritannien, hvis overordnede sundhedssystem ellers ikke ligger i top.

Det viser en rapport fra Economist Intelligence Unit (EIU), der udarbejder uafhængige analyser af politiske og økonomiske forhold i en lang række lande i verden.

Forskerne har set på en række forskellige faktorer som for eksempel adgang til træning og smertebehandling samt åbenhed mellem læge og patient for at udarbejde det såkaldte "kvalitetsdød-indeks".

Australien følger lige efter Storbritannien på listen, hvor Danmark ligger som nummer 22 og Finland på en 28. plads. Nederst på listen over 40 lande ligger Indien, mens Portugal, Sydkorea og Rusland er med blandt listens nederste 10 lande. Ifølge rapporten er der kun få lande, der inkorporerer plejen af døende mennesker i deres overordnede sundhedspolitik.

Rapporten hæfter sig ved, at folk i dag lever længere, og at der derfor bliver et større behov for at pleje døende.

De faldende fødselstal, særligt i de rige lande, vil yderligere komplicere situationen, da antallet af folk over 65 år for første gang i historien vil overstige antallet af børn under fem år.

Rapporten anbefaler mere træning til kommende plejepersonale. Af rapporten fremgår det, at over 100 millioner patienter og deres pårørende har behov for lindrende pleje hvert år, men at færre end otte procent får det.

Rapportens forfattere har interviewet læger, specialister og andre eksperter i de 40 lande på listen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: