Annonce:
Annonce:

DF giver nu også dyrlægerne en på hatten

Dansk Folkeparti beskylder dyrlæger for at tale med to tunger. Men det er en lodret løgn, siger formand

Annonce:
Følg Samfund

Hun har tidligere sagt, at danskerne selv må aflive deres kamphunde, hvis dyrlægen nægter. Det har hun siden trukket tilbage, men nu har Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt rettet kanonen på ny.

I en ny pressemeddelelse har hun set sig sur på både dyrlæger og danske hundeejere.

- Desuden har loven, der forbyder nævnte 13 hunderacer været kendt længe. Der har været rigelig tid til at undgå at avle hvalpe på disse kamphunde. Desuden har der været høring, blandt andet af dyrlægerne. Her kunne man have forelagt eventuelle betænkeligheder ved aflivning af kamphunde, som deres ejere ikke ønsker at have, skriver Liselott Blixt i en pressemeddelelse.

Med andre ord. Mange af de danskere som lige har fået en kamphund, er selv ude om det, da de kendte spillereglerne, og dyrlægerne der ikke vil aflive dem, har talt med to tunger.

Annonce:

Men de beskyldninger afviser Arne Skjoldager, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

- Vi har jo hele tiden været imod forslaget. Det er både blevet meddelt af vores repræsentant i hundeudvalget, og til diverse samråd vi har deltaget i. Vi har været klare hele vejen, så den kritik kan ikke være mere forkert, siger han og uddyber:

- Vi synes, hele grundideen i loven er forkert. Racehygiejne duer ikke, fordi det er ejeren og ikke hunden, der fortæller noget om aggressivitet.

Hundeejere i problemer
Debatten om kamphunde er blusset op efter, at regeringen og Dansk Folkeparti strammede hundeloven den 1. juli. I korte træk betyder loven, at 13 hunderacer, de såkaldte muskelhunde, er blevet forbudt i Danmark. Loven trådte i kraft den 1. juli, men den virker med tilbagevirkende kraft således, at hunde født allerede efter den 17. marts, da lovforslaget oprindelig blev fremsat, ikke er lovlige.

Annonce:

Det betyder, at flere danskere sidder i klemme med små hvalpe, der er poppet ud efter ovennævnte dato, og derfor ifølge loven skal aflives. Siden har flere dyrlæger skabt yderligere overskrifter, da de har nægtet at aflive raske små hvalpe.

Det vidste hun godt
Og selv om Liselott Blixt nu anklager hundeejerne for selv at være uden om det, så fortæller simpel hovedregning en lidt anden version. Nemlig at flere hundeejere er blevet fanget med bukserne nede.

Først den 8. juni offentliggør Justitsministeriet loven eller ’vejledning om hundelovens forbudsordning’ - og herunder at loven træder i kraft den 1. juli.

Altså har hundeejerne fået knap en måned til at lade være med at få hvalpe, hvilket rimer dårligt med, at hunde er drægtige i 62-63 dage.

Og det ved både regeringen og Dansk Folkeparti godt, siger Arne Skjoldager.

- Vi har gjort dem opmærksomme på problemet, der ville opstå, når loven fungerer med tilbagevirkende kraft.

Annonce:

Følgende hunde er nu ulovlige: Pitbull terrier, Fila brasileiro, Dogo argentino, Amerikansk staffordshire terrier, Tosa inu, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk ovtcharka, Kaukasisk ovtcharka, Sydrussisk ovtcharka, Tornjak, Sarplaninac og Amerikansk bulldog

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: